Održan sedmi Opštinski Sabor PDP Brčko: Brčanski PDP zna šta hoće :: Semberija INFO ::

 

Održan sedmi Opštinski Sabor PDP Brčko: Brčanski PDP zna šta hoće


Partija demokratskog progresa Brčko održala je redovni VII Opštinski Sabor PDP Brčko.
Saboru je prisustvovalo 120 delegata iz svih mjesnih odbora. Izabrano je 37 članova Opštinskog Odbora PDP Brčko.
U skladu sa Odlukom o unutrašnjoj organizaciji i radu Opštinskog Odbora PDP Brčko Odbor će naknadno imati konstitutivnu sjednicu na kojoj se biraju članovi predsjedništva.

Predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Brčko Siniša Golić rekao je da su protekle tri godine bile veoma teške za PDP u ovom gradu, te da su se stvari promijenile od maja prošle godine kada je stranka postala dio lokalne vlasti nakon šest godina velike opozicione političke borbe.
Predsjednik Golić podnio je Izvještaj o radu u proteklom četverogodišnjem mandatu, prezentovao rezultate članovima i predstavio smjernice u kojem će se brčanski PDP kretati u predstojećem mandatnom periodu.

-Želimo da pokažemo da Brčko zaslužuje bolji i jači PDP koji će biti u izvršnoj vlasti i poslije lokalnih izbora 2020. godine. Od prošle godine imamo i priliv članstva i nastojimo da kroz svaku našu aktivnost promovišemo ekonomski program u cjelini. Mogu reći da je PDP u Brčkom sve jači i snažniji", rekao je Golić.
 
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je PDP u Brčkom jedan od najstabilnijih lokalnih stranačkih organizacija i postao ozbiljan opštinski odbor koji zna šta hoće.



"Oni su za ovih godinu dana bili jedan od važnijih stubova vlasti u Brčko distriktu i pokrenuli su znatan dio infrastrukturnih projekata", istakao je Borenović i dodao da je dobra zakonodavna aktivnost recept za dobar uspjeh.
On kaže da će Odbor u Brčkom imati jedno od najznačajnijih mjesta u vrhu PDP-a, prije svega, u Predsjedništvu partije.
Sabor u Brčkom, jedna je od aktivnosti kojom Odbor PDP-a u ovom gradu, obilježava 20 godina od osnivanja, a ujedno označava i početak organizacionih priprema za lokalne izbore sljedeće godine.