Brčko: Vlada okončala 3. redovnu i vanrednu sjednicu :: Semberija INFO ::

 

Brčko: Vlada okončala 3. redovnu i vanrednu sjednicu


Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 3. redovnoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o dodjeli sredstava donacija Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu kao i Smjernice za izradu nacrta odluke o načinu raspodjele sredstava za dodjelu donacija mjesnim zajednicama na području Distrikta.
 
Vlada je usvojila i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o utvrđivanju sistema horizontalne koordinacije Brčko distrikta BiH u procesu evropskih integracija, Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o imenovanju predstavnika Distrikta u radna tijela u okviru mehanizma koordinacije u procesu evropskih integracija i Prijedlog odluke o odobravanju nacrta srednjoročnih makroekonomskih projekcija i fiskalne politike Distrikta za period od 2024. do 2026. godine.
           
Članovi Vlade razmatrali su i Izvještaj o radu Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH za 2022. godinu, Izvještaj o realizaciji programa subvencionisanja dijela kamata za kredite preduzećima, preduzetnicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na području Distrikta za 2020. godinu, Izvještaj o stanju u oblasti trgovine ljudima i o implementaciji Akcionog plana za sprovođenje strategije za borbu protiv trgovine ljudima za period od 2020. do 2023. godine na području Distrikta kao i Informaciju s prijedlogom zaključka u vezi s prijedlogom kandidata za člana stručnog Vijeća agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH u ime Brčko distrikta BiH.
 
Vlada Distrikta danas je okončala i 3. vanrednu sjednicu na kojoj je odobrila Odluku o korišćenju sredstava rezerve u svrhu pomoći poplavljenim područjima u ukupnom iznosu od 90.000,00 KM. Po 30.000.00 KM dobit će Grad Bihać, Opština Čelić i Opština Kostajnica.