LOPARE: SLUŽEN PARASTOS POGINULIM I PREMINULIM BORCIMA U PODGORI :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: SLUŽEN PARASTOS POGINULIM I PREMINULIM BORCIMA U PODGORI


U Podgori kod Lopara juče je služen parastos za 22 poginula i preminula srpske borca iz ove mjesne zajednice.
Predsjednik Boračke organizacije opštine Lopare Risto Radić napomenuo je da je selo Podgora platilo visoku cijenu u prethodnom ratu.



"Šesnaest je poginulih boraca iz ovog sela. Najviše ih je poginulo tokom neprijateljskih ofanziva, koje su ovdje bile česte. Najžešća je bila 1995. i tada je bilo najviše žrtava", rekao je Radić.
Supruga poginulog borca Đorđa Jovanovića, Radmila je zajedno sa sinom i unukom stigla iz Bijeljine da bi, kako je objasnila, obišli porodično imanje i posjetili suprugov grob.



Načelnik opštine Lopare Rado Savić poručio je da opštinska uprava stoji na raspolaganju boračkoj organizaciji i boračkoj populaciji u skladu sa svojim mogućnostima.
Savić je naglasio da su u prethodnom periodu uspjeli, zajedno sa drugim javnim i privatnim privrednim subjektima, da zaposle svu djecu poginulih boraca, koja su završila fakultete.
"U ovoj godini ćemo, zajedno sa Zavodom za zapošljavanje, zaposliti tri lica iz boračkih kategorija“, rekao je Savić i dodao su boračke kategorije stanovništva posebno osjetljive, te da im je potrebna dodatna pažnja cijelog društva.
Nakon parastosa, koji je služio protojerej-stavrofor Jeremija Lazić, porodice poginulih, predstavnici boračke organizacije i opštinske uprave položili su cvijeće kod spomenika za 22 poginula i preminula borca.