LOPARE: PRIJEM ZA USPJEŠNU RUKOMETAŠICU :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: PRIJEM ZA USPJEŠNU RUKOMETAŠICU


Načelnik opštine Lopare Rado Savić organizovao je prijem za uspješnu rukometašicu Berinu Alagić Mešković porijeklom iz Koraja kod Lopara.
Ova rukometašica se nalazi na širem spisku reprezentativki koji je objavio selektor ženske rukometne reprezentacije BiH Rade Rovčanin.
Meškovićeva očekuje da će na pripremama, koje počinju danas u Lukavcu, ući u uži izbor.



"Imam 22 godine, živim u Badenu, porijeklom sam iz Koraja, a igram za tim iz iz Nojštata /ZV Rooms Hotels Wiener Neustadt/ koji se takmiči u prvoj ligi Austrije", rekla je Berina Srni.
Okupljanje i pripreme reprezentativki BiH organizuju se povodom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a Meškovićeva želi da pomogne reprezentaciji da se kvalifikuje na ovo takmičenje.
"Ovaj prijem za mladu i uspješnu rukometašicu, koja je porijeklom sa područja naše opštine, organizovan je da bismo joj pružili podršku u radu i karijeri", rekao je Savić.
On je Berini poželio sreću u karijeri i životu i pozvao mlade i talentovane ljude da se bave sportom kako bi slijedili njen primjer.
Berina je karijeru započela u Badenu 2007. godine, 2011. prelazi u Bad Volsau, gdje je pružala odlične igre tako da je proglašena za najbolju igračicu u kategorijama U12, U13 i U14, a bilježi i nastup protiv španske Malage u Evropskoj ligi.

​Srna