U UPOTREBI APARAT ZA KRATKOTALASNU DIJATERMIJU :: Semberija INFO ::

 

U UPOTREBI APARAT ZA KRATKOTALASNU DIJATERMIJU


Dom zdravlja Lopare pustio je danas u upotrebu aparat za kratkotalasnu dijatermiju koji je donacija Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ,,Dr Miroslav Zotović” iz Banja Luke vrijednosti 10.000 KM.

Direktor ove zdravstvene ustanove Želimir Nešković zahvalio je donatorima i istakao da je Dom zdravlja Lopare prva ustanova u Republici Srpskoj koja na primarnom nivou zdravstvene zaštite obavlja ovakve vrste usluga.
Nešković je pojasnio da ovaj aparat služi za terapiju dubinskog zagrijavanja tkiva u velikim zglobovima kao što su kukovi, koljenja i međupršljenski prostor.

-Ovo je još jedan aparat koji smo nabavili i služi za tretman hroničnih stanja u reumatologiji. Aparat koristi visokofrekventne struje u terapiji kod hroničkih upala i bolova koji dugo traju u zglobovima, kukovima i koljenima kada dolazi do trošenja hrskavica”, rekao  je Nešković.

On je podsjetio da je Centar za bazičnu rehabilitaciju otvoren polovim protekle godine i pruža sve fizioterapeutske usluge kineziterapije, elektroterapije, ultrazvučne terapije i terapije ručnom masažom.

​Semberija.info