MARIJA PREDSTAVLjA LOPARE LENINOM PESMOM :: Semberija INFO ::

 

MARIJA PREDSTAVLjA LOPARE LENINOM PESMOM


Najveće dječije muzičko takmičenje u Republici Srpskoj „Ritam Evrope“ ove godine se održava u Loparama. 
 
To je zasluga prošlogodišnje pobjednice loparčanke Marije Tomić, koja će ponovo predstavljati svoj grad i opštinu na ovom prestižnom muzičkom događaju. 
 
„Ovo je prava prilika da se naša opština još jednom promoviše“, rekao je brojnim novinarima  Rado Savić, načelnik opštine Lopare na redovnom medijskom predstavljanju takmičenja „Ritam Evrope“.
 
On je naglasio da se i prošle godine, zahvaljujući Ritmu Evrope i Mariji, o opštini Lopare dosta čulo i govorilo širom Republike Srpske, a da opet postoji sjajna prilika da se Marija Tomić i njene drugarice odlično predstave, te da opština Lopare bude dobar domaćin ovog televizijskog spektakla. 
 
Savić je pozvao djecu Republike Srpske da iskoriste takmičenje, koje organizuje Ritam Evrope i koje povezuje Srpsku i Srbiju, za ličnu promociju, promociju njihovih opština i gradova, za međusobno druženje i razmjenjivanje iskustava. 
 
Igor Karadarević, direktor televizijskog programa „Ritam Evrope“, je rekao novinarima da su Lopare ove godine „najveća“ opština Republike Srpske, centar kulture i omladine Republike Srpske iz razloga što će u septembru 2021. godine biti televizijski prenos Ritma Evrope.
 
„Prošlogodišnja pobjednica Marija i još dvije djevojčice iz Lopara, će predstavljati svoju opštinu i pjevaće na svom maternjem, srpskom jeziku,  pjesmu sa dječije Evrovizije, kojom se Srbija predstavljala, a to je Lenina pesma“, dodao je Karadarević.
 
On je istako da će ove godine na takmičenju biti rekordan  broj opština i gradova učesnika, čemu je doprinijelo zajedničko djelovanje opštine Lopare i Ritma Evrope.
 
„Ono što je najbitnije jeste da djeca rastu uz naše takmičenje i mislim da će Marija biti pravi primjer toga“, rekao je Miloš Marković, muzički direktor festivala. 
 
On se osvrnuo i na ovogodišnju Marijinu pjesmu za koju je rekao da je duplo teža od prošlogodišnje i da će to za nju biti jedan veliki izazov i novo iskustvo, a možda i nova pobjeda.
 
Marija Tomić, prva pobjednica festivala u Republici Srpskoj, je rekla novinarima da se uopšte nije nadala pobjedi i da je bila veoma srećna zbog tog uspjeha, a potrudiće se, i ove godine, da pjesmu koju je dobila što bolje uvježba kako bi ponovo ostvarila dobar plasman. 
 
Ona će u tome imati i podršku svojih drugarica Anđele Maksimović i Svjetlane Radojević koje se pripremaju, zajedno sa koreografom Ritma Evrope, da podrže Marijin nastup.