DJECA NAM SE RAĐALA: U Loparama održana Konferencija beba :: Semberija INFO ::

 

DJECA NAM SE RAĐALA: U Loparama održana Konferencija beba


U opštini Lopare danas je održana peta Konferencija beba na kojoj je učestvovalo 70 beba i mališana iz ove majevičke opštine.

Na ovoj manifestaciji titulu predsjednika Konferencije beba ponijela je najmlađa beba, Nikola Tešić, koji je rođen prije 11 dana. Za potpredsjednika je izabrana djevojčica Katarina Kerović, rođena 27. juna 2019. godine, koja je najstarija učesnica ovog okupljanja, a nagradu je dobila i Nikolina Bošković beba koja ima četvero breće i sestara.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić rekao je da su u ovoj lokalnoj zajednici u protekloj i ovoj kalendarskoj godini rođene 53 bebe.

„Svako novorođeno dijete novčano podržavamo a to ćemo činiti i u narednom periodu jer su djeca naše najveće blago“, rekao je Ristić.



Želimir Nešković, otac šestomjesečnog Vuka, učesnika današnje konferencije, naglasio je da je ovo najljepša manifestacija u Loparama u kojoj sve vri od djece i beba.

„Djeca nam se rađala, i da svi naši domovi budu ispunjeni kolijevkama i djecom“, poželio je Nešković koji je i direktor lokalnog Dom zdravlja.

Za ovu manifestaciju organizovan je prigodan program i nagradna igra, a za svu djecu su obezbijeđeni poklon paketi.