LOPARE: PJESNIK DEJAN ALEKSIĆ NA PROMOCIJI ČASOPISA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: PJESNIK DEJAN ALEKSIĆ NA PROMOCIJI ČASOPISA


Pjesnik Dejan Aleksić iz Kraljeva bio je gost na promociji u Loparama 18. broja časopisa za jezik, književnost i duhovnost "Bokatin Dijak", za koji je rekao da je prerastao lokalni značaj.

Aleksić je pohvalio lokalnu zajednicu što ima sluha za održavanje ovog časopisa i naveo da je "Bokatin Dijak" poznat na cjelokupnom srpskom govornom području, pripisujući za to veliku zaslugu pjesniku Slobodanu Joviću i njegovim saradnicima.

"Zadovoljstvo mi je što sam u Loparama i što sam imao priliku da sinoć održim pjesnički program sa ovdašnjom književnom publikom", rekao je Aleksić.

On je tokom prvog boravka u Loparama posjetio i načelnika opštine Radu Savića i prenio mu sjajne impresije u smislu brige za njegovanje kulture i stvaralaštva.

"Sve je to važan činilac identiteta zajednice", rekao je Aleksić novinarima.

Savić je tokom prijema za pjesnika izrazio zadovoljstvo njegovim gostovanjem pred publikom u Loparama na predstavljanju novog broja časopisa "Bokatin Dijak".

"Temeljno je za svako društvo da se djeca okreću književnosti, da čitaju i da se obrazuju, a ovo je jedan od vidova podrške našoj djeci u Loparama", istakao je Savić.

Pjesnik Dejan Aleksić danas je čitao poeziju u Centru za kulturu Lopare, družio se sa djecom i tako im približio književnost.

Sadržaj 18. broja izdanja "Bokatin Dijak" predstavili su glavni i odgovorni urednik Slobodan Jović i urednik rubrike za duhovnost časopisa Marko Tomić.