MOGUĆA NOVA INVESTICIJA :: Semberija INFO ::

 

MOGUĆA NOVA INVESTICIJA


Načelnik opštine Lopare Rado Savić, sa saradnicima, posjetio je privrednika Vinka Stjepića na njegovom imanju, gdje se nalazi i proizvodni pogon  u majevičkom selu Drijenča.
 
„Razgovarali smo o njegovoj spremnosti i opredijeljenosti da investira, na području opštine Lopare, u izgaradnju proizvodno-poslovne hale“, rekao je Savić novinarima.
 
Načelnik Lopara je istakao da je Stjepića na taj korak privukla opredijeljenost ove lokalne zajednice da na području Bobetinog Brda gradi poslovnu zonu, tako da je on odlučio da za sebe i svoju privrednu ideju rezerviše lokaciju na kojoj će to realizovati.
 
„Gospodin Stjepić, kao već dokazani investitor na području opštine Lopare, je dobro došao i lokalna administracija će učiniti sve  da njegova poslovna ideja što prije postane stvarnost i da dovede do novog zapošljavanja ljudi“, saopštio je Savić.
 
Privrednik Stjepić je izrazio zadovoljstvo posjetom, te zahvalio načelniku Saviću i njegovim saradnicima.
 
„Imam izuzetnu saradnju sa načelnikom i lokalnom upravom opštine Lopare i nadam se da će se tako nastaviti i u budućnosti“,  rekao je Stjepić.
 
On je iznio da da bi se novi pogon gradio na oko 5000 metara kvadratnih, da bi služio za proizvodnju pločastog namještaja za koji je ima siguran plasman širom Evropske unije, te da bi ulaganja bila i u savremene CNC mašine sa kojima se postiže izuzetna produktivnost i kvalitet.
 
Stjepić, na području opštine Lopare, posjeduje savremenu pilanu i  solarnu elektranu snage 50 /KW/, a njegov sin Matej vlasnik je ciglane u Pukišu.