NEŠKOVIĆ: LOPARE - PRIMJER PRIVLAČENjA ULAGANjA :: Semberija INFO ::

 

NEŠKOVIĆ: LOPARE - PRIMJER PRIVLAČENjA ULAGANjA


Predstavnici Lopara učestvovali su danas na konferenciji "Investicioni potencijali Republike Srpske" u Beogradu na kojoj su predstavili ovu opštinu prepoznatljivu u regionu kao primjer za privlačenje ulaganja.

Predstavnici ove opštine posebno su istakli da ulaganjima doprinosi dobar odnos sa dijasporom, po čemu su Lopare prepoznatljive u regionu.

"Opština Lopare ima dobar odnos sa dijasporom, koja je u proteklom periodu mnogo ulagala u svoj zavičaj, a uz njihovu podršku su otvorena nova radna mjesta u privredi koja je izvozno orijentisana", naveo je Želimir Nešković, jedan od predstavnike ove lokalne zajednice na skupu u Beogradu.



Delegacija opštine u kojoj je, osim Neškovića, bio i Mladen Jović, izrazila je zadovoljstvo jer su se Lopare našle na ovako važnoj konferenciji gdje su predstavljeni potencijali ulaganja u Srpsku.

"Posebno je zadovoljstvo jer smo i na ovaj način promovisali opštinu Lopare u matici Srbiji, u koju smo svi, sa lijeve obale Drine zagledani", rekao je Nešković.

Zajedno sa predstavnicima opštine, konerenciji je prisustvovao i predsjednik Udruženja srpskih privrednika Švajcarske Stojan Stevanović, poznat kao veliki humanista koji je porijeklom Majevičanin.

Konferenciju "Investicioni potencijali Republike Srpske" u Beogradu je organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji.


Za Semberija info - Mladen Vasilić