OBILjEŽEN DAN ŠKOLE U PRIBOJU :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽEN DAN ŠKOLE U PRIBOJU


Foto
Učenici, nastavnici i zaposleni u Osnovnoj školi "Veljko Čubrilović" iz Priboja danas su proslavili Dan škole, u okviru kojeg je organizovan bazar od koga će sva prikupljena sredstva biti uložena u sanaciju područnih škola u Lipovicama i Peljavama i centralnoj školi u Priboju.
 
Praznik ustanove obilježava se na dan rođenja Veljka Čubrilovića, čije ime škola nosi, koji je bio prvi edukovani učitelj na Majevici.
 
Za bazar su učenici i nastavnici, u saradnji sa Savjetom roditelja i Školskim odborom, pripremili i izradili radove i predmete, koje su izložili.
 
Direktor škole Vojislav Božić rekao je novinarima da nastavu pohađa 119 učenika raspoređenih u 11 odjeljenja, te da su postignuti zavidni rezultati na školskim opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima.


 
"Gledali smo da uspjehe učenika i nastavnika nagradimo tako što ćemo im stvoriti bolje uslove za rad", naveo je Božić.
 
Svečanosti u Priboju prisustvovao je veliki broj gostiju, a među njima i predstavnici opštinske vlasti iz Lopara, na čelu sa načelnikom Radom Savićem.
 
"Ovo je lijepo osmišljeno uz učešće učenika, njihovih roditelja i nastavnika, da bi se pomoglo da se škola renovira, da se stvore što bolji uslovi u školi u Priboju i područnim školama koje joj pripadaju", rekao je Savić.
 
Povodom Dana škole priređen je bogat kulturno-umjetnički program.