DELEGACIJA LOKALNE ZAJEDNICE POSJETILA BRATSKU OPŠTINU U SLOVENIJI :: Semberija INFO ::

 

DELEGACIJA LOKALNE ZAJEDNICE POSJETILA BRATSKU OPŠTINU U SLOVENIJI


Foto
Povodom Dana opštine Šmarje pri Jelšah delegacija opštine Lopare je posjetila ovu bratsku opštinu u Republici Sloveniji.
 
„Manifestacije posvećene Danu opštine Šmarje traju dva dana i mi smo danas obišli štandove na kojima su izložena vina i drugi proizvodi koji su vezani za ovaj kraj, te imali susret sa rukovodstvom opštine i načelnikom Matijom Čakšom“, rekao je Milenko Ristić, predsjednik Skupštine opštine Lopare.


 
On je naveo da je, nakon prekida od dvije godine zbog pandemije korona virusa, delegacija opštine Lopare, koju pored njega čine načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Željko Kerović i direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković, ponovo u posjeti bratskoj opštini u Sloveniji.


 
„Raduje me da je opština Šmarje pri Jelšah, kao i opština Lopare zabilježila izuzetne rezultate na polju infrastrukture i podizanja životnog standarda u ovom teškom periodu. Takođe su ostvareni dobri rezultati na polju pristupnih fondova Evropske unije, što će nam biti dobar primjer kako se oni koriste kada se budu otvorili za nas, a dogovorena je i kulturna saradnja“, naglasio je Ristić.