OPŠTINA LOPARE DOMAĆIN JE NAJLjEPŠIM DJEVOJKAMA DIJASPORE :: Semberija INFO ::

 

OPŠTINA LOPARE DOMAĆIN JE NAJLjEPŠIM DJEVOJKAMA DIJASPORE


Foto
 Opština Lopare i Udruženje Majevičana u Švajcarskoj od 24. do 31. jula, po jedanaesti put organizuju tradicionalnu manifestaciju „Dani dijaspore“. 
 
Ovogodišnja manifestacija se odvija pod sloganom „Kod kuće je najljepše“. 
 
„Dani dijaspore“ imaju za cilj da ojačaju veze naših zemljaka sa rodnim krajem i ove godine su daleko sadržajniji, jer je događaj u prethodnim godinama trajao tri dana, a ovog ljeta prerasta u sedmodnevnu manifestaciju koja će biti upotpunjena zabavnim i sportskim aktivnostima, tradicionalnim sajmom domaćih proizvoda i kućne radinosti kao i razgovorima o privredi, tradiciji i kulturi, i svemu onome što je zanimljivo na Majevici.
 
Očekujemo da će manifestaciju „Dani dijaspore“, koja će se održavati i u Priboju, i u Loparama, posjetiti nekoliko hiljada naših zemljaka i da će ovi „Dani dijaspore“ biti izuzetna prilika našim ljudima da dio svog godišnjeg odmora provedu u svom kraju, gdje će imati sedmicu kvalitetnog sadržaja, saopšteno je iz opštinske uprave.
 
U sklopu manifestacije “Dani dijaspore”, pod pokroviteljstvom Opštine Lopare, na dan 28.07.2022 godine, u organizaciji Direkcije "Miss BiH za Miss svijeta", na bazenima Octopus s početkom u 19:00h, održava se izbor “Miss dijaspore 2022”.

Djevojke koje učestvuju na izboru nisu samo djevojke koje imaju lijepe crte lica, već se radi o djevojkama koje su obrazovane, talentovane te aktivne u volonterskim, humanitarnim i ostalim promotivnim akcijama, a svojim šarmom, osobnošću I ponašanjem, najbolje su predstavnice svog kraja, mjesta, grada I zemlje – ističu organizatori….

Na natjecanju “Miss dijaspore” saznat ćemo koje 3 djevojke nastavljaju tok natjecanja na izbor Miss Republike Srpske, Miss Federacije BiH I Miss BiH. Pored ogromnog publiciteta sve djevojke dobijaju i korisne stručne treninge iz oblasti onlajn komunikacija, javnog nastupa, stajlinga, fotografije, kao i iz domena ličnog razvoja.
Među njima, najbolje plasirana devojka, dobija i jednu fantastičnu priliku – pravo učešća na finalnom izboru Miss BIH za Miss Svijeta 2022/2023. Ova nagrada podrazumjeva i dvonedeljne pripreme za navedeni finalni izbor.  

Izbor Miss BiH za Miss Svijeta je najstarije i najuglednije natjecanje ljepote u našoj zemlji, koje se održava od 1996 godine. Dvadeset i šestu godinu za redom BiH, putem zvanične Direkcije “MISS BiH” ravnopravni je učesnik jednog od najgledanijih projekata “MISS SVIJETA”, koji u svom predznaku nosi naziv “ljepota sa svrhom”.



Prijave za djevojke još uvijek traju tako da se sve zainteresovane djevojke od 16 do 26 godina mogu prijaviti u inbox na FB ili instagram Misss BiH za Miss Svijeta, ili na službenu stranicu www.missbih.ba tako što će ispuniti prijavnicu I poslati  putem emaila: [email protected]

Svi posjetitelji koji dođu na izbor “Miss dijaspore 2022” na bazene Octopus 28.07. 2022 godine u 19:00h, moći će uživati u fantastičnom programu i odličnim modnim revijama. U muzičkom dijelu programa goste će zabavljati mlada pjevačica Marija Tomić kao I nova muzička nada Jovana Tomić, a nakon izbora slijedi koncert iznenađenja i biti će moguće noćno kupanje.

Zahvaljujemo se Opštini Lopare i sponzoru Termal Int d.o.o. Lopare, koji su pomogli da I mlade djevojke iz dijaspore dobiju svoju šansu I budu dijelom projekta koji ističe pozitivne vrijednosti našeg društva I u čijem središtu su mladost, ljepota, inteligencija i humanost.

Pobjednicu očekuje bogata nagrada poklon profesionalni modni book agencije Abc Models Mgmt international.