U TOKU DANA DIJASPORE OTVOREN RESTORAN SIMINA ČESMA :: Semberija INFO ::

 

U TOKU DANA DIJASPORE OTVOREN RESTORAN SIMINA ČESMA


Međunarodni sudija za kvalitet sirove kafe Ilija Đurić koji živi i radi u Beogradu otvorio je restoran u rodnom kraju u opštini Lopare.

Restoran „Simina česma“ nalazi su u mjestu Potraš kod Lopara na magistralnom putu Bijeljina-Tuzla.
Đurić je naglasio da ga je ljubav prema rodnom kraju i Republici Srpskoj postakla da otvori restoran i posao sa ugostiteljstvom prenese u rodni kraj.


„Rođen sam u selu Veselinovac u opštini Lopare, u Beograd sam otišao prije 30 godina a nakon završetka posla želim da se vratim ovde i sva svoja iskustva sa ugostiteljstvom u vezi hrane, vina, kafe iz raznih dijelova svijeta prenesem u rodni kraj“, rekao je Đurić.

„Simina česma“ je Planinska kuća izdvojena iz urbane sredine na planini Majevici.

„Želimo da razvijamo turizam, posebno jer se restoran nalazi u rejonu gdje se počinje graditi Sportsko-rekreativni centar „Busija“, naveo je Đurić.

On je dodao da putuje po svijetu, predsjedavajući žirijem za kvalitet kafe na raznim svjetskim destinacijama.

„Putujem po ekvatorijalnom dijelu gdje se proizvodi kafa od Azije, Afrike i Južne Amerike a najljepše se osjećam u Republici Srpskoj“, naglasio je Đurić.

Restoran „Simina česma“ trenutno zapošljava osam radnika sa mogućnošću proširenja kapaciteta i broja radnika.

„Nudimo bogatu gastro ponudu u prelijepom etno ambijentu a prvi smo ugostiteljski lokal na ulasku u Republiku Srpsku kada se ide iz federacije BiH“, rekao je Đurić i zahvalio rukovodstvu opštine Lopare na saradnji i podršci.