POSLANIK SDS USRED LETA PRITEKAO U POMOĆ PUTNIKU :: Semberija INFO ::

 

POSLANIK SDS USRED LETA PRITEKAO U POMOĆ PUTNIKU


Poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Želimir Nešković, koji je inače radiolog po struci i obavlja dužnost direktora Doma zdravlja u Loparama, sinoć je svoje ljekarsko umijeće morao da primjeni u avionu.

Naime, prilikom leta na liniji Frankfurt-Sarajevo jednom putniku u avionu, kojim je putovao i doktor Nešković, iznenada je pozlilo, pa je samo zahvaljujući brzoj ljekarskoj intervenciji let do Sarajeva prošao bez prinudnog slijetanja.

Nešković za Srpskainfo potvrđuje da je sinoć imao nesvakidašnju intervenciju u avionu.

– U toku leta, nekih dvadesetak minuta od polaska iz Frankfurta, iz kabine pilota preko mikrofona smo obaviješteni da je u avionu putnik koji ima zdravstvene tegobe i da je moguće da dođe do prinudnog slijetanja. Onda su se obratili svim medicinskim radnicima, ako takvih ima u avionu, da se jave u kontrolnu sobu.

Otišao sam tamo i zatekao čovjeka iz Saudijske Arabije, koji je pomalo pričao naš jezik. On se žalio na tegobe u stomaku, koje su se širile na grudni koš – otkriva Nešković.

Nakon što je pacijentu izmjerio krvni pritisak, puls, poslušao rad srca i izmjerio saturaciju kiseonika, Nešković mu je, kako kaže, odmah dao lijekove za bolove u stomaku i protiv tegoba u želucu.

– Uvidom u pasoš saznali smo da čovjek ima 44 godine. Do Sarajeva je bio u stabilnom stanju, a onda je po slijetanju došla ekipa Hitne pomoći. Ne znam šta se dalje dogodilo, ali vjerujem da će sve biti u redu – rekao nam je Nešković.

(Srpska Info)