LOPARE: NA SAJMU KNjIGA U BEOGRADU PREDSTAVLjENA IZDANjA EDICIJE "DIJAK" I NOVI ROMAN BRANKA STANKOVIĆA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: NA SAJMU KNjIGA U BEOGRADU PREDSTAVLjENA IZDANjA EDICIJE "DIJAK" I NOVI ROMAN BRANKA STANKOVIĆA



Na 66. Sajmu knjiga u Beogradu čitalačkoj publici su predstavljena izdanja Udruženja za očuvanje baštine „Dijak", a može se slobodno reći da književnoj smotri veliki doprinos daju autori koji su u velikoj mjeri vezani za majevičke prostore.

Prema riječima Slobodana Jovića predstavljen je Časopis za jezik, književnost i duhovnost „Bokatin Dijak“, sveske 21/2022 i 22/2023, te izdanja izdavača: „Peteljka“, autora Saše Nišavića; „Rog izobilja“, autora Dragana Markovića;“ Igra autora“, Zdravka Krstanovića; „Elegije“, autora Henriha Sabgira i „Završna riječ“, autora Nenada Tadića, Zorana Todorovića, Jelene Lučić i Sanje Savić Milosavljević. Jović, koji je urednik izdanja, navodi da su edicija „Dijak“ i biblioteka „Otkrovenja“ proizašle iz časopisa „Bokatin Dijak“, s kojim čine prirodnu cjelinu. On je uputio zahvalnost Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji i opštini Lopare na pruženoj podršci u predstavljanju na 66. Sajmu knjiga u Beogradu.



Svoj novi roman „Tigar sa Bojane“, u izdanju izdavača „AS oglas“ iz Zvornika, predstavio je Branko Stanković , koji je u velikoj mjeri vezan za Lopare i Majevicu. Novinar, pisac i publicista Marko Lopušina, koji je prijatelj Lopara i Majevice je priredio koktel na štandu izdavačke kuće "Prometej" kao pisac sa 100 napisanih knjiga, a među njima je i monografija „Majevičani u Švajcarskoj“.