PROSLAVLjENA KRSNA SLAVA UDRUŽENjA MAJEVIČANA :: Semberija INFO ::

 

PROSLAVLjENA KRSNA SLAVA UDRUŽENjA MAJEVIČANA



U švajcarskom gradu Brunen proslavljena je krsna slava Udruženja majevičana u Švajcarskoj,  Sveti Velikomučenik Dimitrije  – Mitrovdan.

U Brunen je, kako bi prisustvovala obilježavanju krsne  slave navedenog udruženja, stigla delegacija opštine Lopare koju su činili Želimir  Nešković, delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH , ugledni privrednik i humanista iz Njemačke Miroslav Kojadinović, direktor loparskog Doma zdravlja Dušan Šakotić, protonamjesnik Duško Đurić, paroh mačkovačke 1. parohije i predsednik fudbalskog kluba  ''Majevica'' iz Lopara Dejan Tešić.



Slavska svečanost je održana u Hotelu Siti gdje je slomljen slavski kolač, a domaćin je bio Stojan Stevanović, predsjednik Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj.

Želimir Nešković, koji je predvodio delegaciju opštine Lopare je, u ime načelnika Rade Savića i opštine Lopare kao dar, uručio umjetničku sliku Udruženju majevičana u Švajcarskoj, koju je preuzeo Vlado Antić, predsjednik udruženja.

Antić je istakao veliku privrženost udruženja Majevici i opštini Lopare i naveo da je ono pružalo i da će pružati bezrezervnu podršku zavičaju.

“Udruženje majevičana u Švajcarskoj je veliki oslonac za našu lokalnu zajednicu, a svaki njegov član je ambasador naše opštine i nesebično se bori za jačanje veza sa rodnim krajem”, istakao je Nešković.