LOPARE: UČENICI SREDNjOŠKOLSKOG CENTRA UČESTVOVALI NA SAJMU DEFICITARNIH ZANIMANjA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: UČENICI SREDNjOŠKOLSKOG CENTRA UČESTVOVALI NA SAJMU DEFICITARNIH ZANIMANjA



Učenici Srednjoškolskog centra “Vuk Karadžić” Lopare su učestvovali na sajmu i promociji deficitarnih zanimanja pod nazivom “Tražena zanimanja za siguran posao”.
Sajam je održan u Bijeljini u organizaciji Područne privredne komore Bijeljina sa namjerom da srednjoškolski centri iz 13 opština i gradova regije prezentuju javnosti i privrednim društvima način rada i funkcionisanja praktične nastave, konkurentnost na tržištu rada nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja i način na koji su povezani s poslodavcima kao i stvaranju novih kontakata sa predstavnicima privrednih društava.

“Naši učenici su se odlično predstavili u najboljem svjetlu sa svojim praktičnim radom i dobili sredstva za nabavku potrebne opreme za školsku radionicu”, rekao je Boro Stanić, direktor Srednjoškolskog centra “Vuk Karadžić” Lopare.
On je izrazio zahvalnost Privrednoj komori Republike Srpske na vrijednoj donaciji i pruženoj podršci deficitarnim zanimanjima.


Milenko Ristić, predsjednik Skupštine opštine Lopare je naveo, kao dobar, potez Privredne komore da se svim srednjioškolskim centrima regije dodijeli po 1000 KM za nabavku nove opreme.
On je kazao da je to dobra prilika da svi zajedno podrže učenike koji su se odlučili za deficitarna zanimanja, kako bi spremniji i stručniji izašli na tržište rada.
“Učenici su, izaborom deficitarnih zanimanja, pokazali želju za što skorije zasnivanje radnog odnosa I to je za svaku pohvalu, a ta zanimanja su potrebna našoj privredi i unapređenju privredne aktivnosti”, istakao je Ristić.