U RAZVRSTAVANjE KUĆNOG OTPADA UKLjUČITI ŠTO VEĆI BROJ DOMAĆINSTAVA :: Semberija INFO ::

 

U RAZVRSTAVANjE KUĆNOG OTPADA UKLjUČITI ŠTO VEĆI BROJ DOMAĆINSTAVA


Povodom ranije započetih aktivnosti na edukaciji stanovništva opštine Lopare o značaju komunalnog otpada održan je sastanak delegacije Tehnološkog fakulteta u Zvorniku i načelnika opštine Lopare Rade Savića.

Prema riječima profesora Ljubice Vasiljević akcenat je bio na značaju otpada kao potencijalnog resursa sa naglaskom da otpad nije „smeće“ nego resurs koji može služiti za dobijanje niza drugih proizvoda koji mogu produžiti vijek našoj okolini i lično popraviti kvalitet života.

„Sastanak je bio na temu usaglašavanja ulazne ankete za stanovnike opštine Lopare kako bi imali uvid o tome koliko i na koji način treba raditi sa stanovništvom na zamišljenim radionicama i predavanjima“, rekla je Vasiljevićeva.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je istakao da je cilj nadležnih da se razvrstavanjem kućnog otpada obuhvati što veći broj domaćinstava u lokalnoj zajednici.

„Uvjerio sam se da naši građani žele ovaj projekat, saradnja sa Tehnološkim fakultetom u Zvorniku garantuje da će on biti sproveden i osuđeni smo na uspjeh“, poručio je Savić.