PROMOVISANA BICIKLISTIČKA RUTA STEĆCI U LOPARAMA (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

PROMOVISANA BICIKLISTIČKA RUTA STEĆCI U LOPARAMA (FOTO)


U Centru za kulturu i informisanje u Loparama danas je Udruženje za očuvanje baštine „Dijak“ Priboj predstavilo objavljenu turističku brošuru Biciklistička ruta „Stećci“.

Brošura je objavljena u okviru realizacije projekta „Međuentitetska akcija za mlade kako bi se podstakao razvoj turizma kroz označavanje kulturnih i istorijskih lokacija na području opština Lopare (RS), Teočak (FBiH), Sapna (FBiH) i Ugljevik (RS) i ucrtavanje biciklističke rute duž istih lokacija“ koji je finasirala Ambasade SAD-a u BiH.

Brošuru su predstavili: Nemanja Milovanović, Ružica Vajić Simić, Marko Tomić i Aleksandar Krstić.


„Projekat doprinosi razvoju turizma na području majevičkih opština, što je ogroman doprinos učvršćivanju saradnje svih subjekata na području ovih opština koje su obuhvaćene projektom“, rekao je sekretar Udruženja Aleksandar Krstić.

On se zahvalio prisutnim predstavnicima opštine, članovima projektnog tima sa područja četiri opštine i ambasadi SAD-a u BiH na značajnoj finansijskoj podršci neophodnoj radi realizacije projekta.


„Pohvalio bih aktiviste iz Udruženja „Dijak“ i današnja prezentacija je značajna za ove četiri opštine za afirmaciju turizma i kulture. Opština Lopare podržava i nastaviće da podržava ovakve aktivnosti“, rekao je zamjenik načelnika opštine Lopare Srećko Ilić.