ZA SANACIJA KLIZIŠTA KOD LOPARA INVESTIRANO 400.000 KM :: Semberija INFO ::

 

ZA SANACIJA KLIZIŠTA KOD LOPARA INVESTIRANO 400.000 KM


Ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović i vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić uveli su danas izvođača radova u sanaciju regionalnog puta u Loparama u šta je investirano 400.000 KM.

"Planirani su obimni radovi na rekonstrukciji i rehabilitaciji putne mreže u Republici Srpskoj, a u Loparama je to sanacija klizišta na devet lokacija duž regionalnog puta", rekao je novinarima Popović.

On je dodao da su u zaseoku Maksimovići još vidljive razorne posljedice klizišta iz katastrofe 2014. godine i da će za njihovu sanaciju biti potrebni značajni zahvati.

Prema riječima ministra, investitor radova je javno preduzeće "Putevi Republike Srpske", izvođač preduzeće "Bijeljinaput", a rok za završetak 90 radnih dana.

"Uređenje puteva značajno će pomoći boljoj saobraćajnoj povezanosti i lakšem životu mještana koji gravitiraju ovom regionalnom pravcu", naveo je Popović.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić rekao je novinarima da se sanacija vrši na dionici puta Priboj–Lopare, na dvije lokacije na pravcu Lopare-Mačkovac i na šest lokacija duž puta Mačkovac-Piperi.

"Aktivno smo krenuli u sezonu izgradnje, rekonstrukcije i rehabilitacije puteva i spremni smo da u ovoj godini ostvarimo zavidne rezultate na uređenju putne mreže u cijeloj Republici Srpskoj, od Trebinja do Novog Grada", istakao je Nešić.