LOPARE: PODIJELjENI PAKETI SADNOG I SJETVENOG MATERIJALA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: PODIJELjENI PAKETI SADNOG I SJETVENOG MATERIJALA


U Loparama je završena podjela 150 paketa sadnog i sjetvenog materijala koje je obezbijedilo resorno ministarstvo, preusmjeravanjem kreditnih sredstava po IFAD projektu, a svi zainteresovani koji su bili "ispod crte" za dodjelu dobiće od opštine po 100 KM za sadnju u baštama, rekao je Srni načelnik ove lokalne zajednice Rado Savić.

Savić je naveo da su paketi namijenjeni za sadnju povrća, odnosno bašta, a da je na spisku bilo 240 zainteresovanih.

"Prema javnom pozivu za raspodjelu sadnog materijala na području opštine Lopare prijavilo se 240 lica, a 150 je dobilo pakete koji sadrže sjemenski, sadni materijal, đubriva i rasad osnovnih povrtarskih kultura od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske, dok će preostalih 90 iz opštinskog budžeta dobiti po 100 KM za zasijavanje bašta", rekao je Savić.

On je istakao da su prioritet imale višečlane porodice, samohrani roditelji, osobe koje su izgubile posao, materijalno neobezbijeđena lica, ljudi bez redovnih primanja i socijalno ugroženi.

Nakon sjednice opštinskog Štaba za vanredne situacije, Savić je rekao da je na području ove opštine epidemiološka situacija stabilna, da je šest lica u karantinu, 13 vozača je koji imaju poseban režim ulaz/izlaz, a vrijeme provode kod svojih kuća, a 14 lica je pod epidemiološkim nadzorom.

"Određen broj lica je izašao iz karantina nakon testiranja. Iz Lopara je ukupno devet lica testirano i sva su negativna, te nastavljaju kućnu izolaciju", rekao je Savić.

​Srna / Opština Lopare