NOVI BROJ ČASOPISA BOKATIN DIJAK :: Semberija INFO ::

 

NOVI BROJ ČASOPISA BOKATIN DIJAK


Uprkos teškom vremenu, koje je izazvala epidemija korna virusa, u Loparama je izašao šesnaesti broj časopisa „Bokatin Diajk“. Novi broj časopisa omogućila je, finansijskpom podrškom, opština Lopare, a i u ovom izdanju nije izostao bogat sadržaj iz proze, prevoda, poezije, kritike, razgovora, duhovnosti i zapisa.

Uredništvo časopisa čine Slobodan Jović, glavni i odgovorni uvrednik i Marko Tomić koji su najveći „krivci“ što „Bokatin Dijak“ izlazi već devetu godinu bez posustajanja. Ovaj broj ilustrovan je radovima Predraga Dragovića.

Prvo književno glasilo u kulturnoj istoriji opštine Lopare, koje jedinstveno za širu regiju, Republiku Srpsku, Srbiju i sve prostore gdje se govori srpski jezik, je velika čast, ali i obaveza za očuvanje i podršku ovom djelu.

Časopis za jezik, književnost i duhovnost „Bokatin Dijak“ izlazi dva puta godišnje, a izdavači su Centar za kulturu i informisanje Lopare i Udruženje za očuvanje baštine „Dijak“ Priboj. Više informacija i mogućnost pristupa prethodnim brojevima u elektronskoj formi pruža sajt časopisa:  www.dijak.org