LOPARE: SVE SPREMNO ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: SVE SPREMNO ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE


Sutrašnji početak nove školske godine za 807 učenika u tri osnovne škole i srednjoškolskom centru sa područja Lopara, prema zaključcima sa današnjeg sastanka načelnika opštine Rade Savića i njegovih saradnika sa direktorima pomenutih ustanova, biće spremno dočekan.

„Danas smo razgovarali sa direktorima osnovnih škola i srednjoškolskog centra u Loparama o početku školske godine i novim okolnostima, kako i na koji način, da se nastava bezbijedno odvija u okviru propisanih mjera od strane nadležnih organa“, rekao je Savić.



On je izrazio nadu da će sve funcionisati kako je zamišljeno, ističući da je opština obezbijedila bezkontaktne toplomjere za škole, a za đake prvake prigodne poklone. Razgovarano je i o problematici prevoza učenika i dogovoreno je da opština participira u cijeni prevoza učenika, kao i ranijih godina.
„Skoro polovina od ukupnog broja učenika koristi prevoz, a kad se definiše konačan broj znaćemo i koliki će to biti iznos participacije“, dodao je Savić.

„Sve ono što je bilo do nas, shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Republike Srpske, smo uradili i pripremili i sutra škola, sa potpunom spremnošću, dočekuje učenike u prvi dan nastavne godine“, izjavio je Mićo Stojišić direktor Srednoškolskog centra „Vuk Karadžić“ Lopare.

Spremnost za početak školske godine izrazio i direktor Osnovne škole „Veljko Čubrilović“ Priboj, Dragan Jović navodeći da su ispoštovane sve epidemiološke mjere.

Sličnog je stava bio i Dragan Lukić, direktor loparske centralne osnovne škole „Sveti Sava“, uz nadu da će preduzete mjere biti dovoljne i da očekuje skoru normalizaciju nastave.

Opština Lopare