EPISKOP FOTIJE POSJETIO BUDUĆI TURISTIČKI CENTAR NA MAJEVICI :: Semberija INFO ::

 

EPISKOP FOTIJE POSJETIO BUDUĆI TURISTIČKI CENTAR NA MAJEVICI


Njegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije obišao je danas trasu puta do budućeg sportsko-rekreativno turističkog centra Busija na Majevici, kao i sam centar i mjesto gdje bi bila građena crkva i ostali sadržaji; ski-staza, sportski tereni, restoran vidikovac.

Svetozar Ostojić, direktor i vlasnik preduzeća "Megadrvo" iz Bijeljine, planira na planini Majevici, kod Lopara, izgradnju turističko-rekreativnog kompleksa vrijednog više miliona maraka, a koji bi imao sve ono što imaju centri ovakvog tipa u okruženju.

U pitanju je lokacija na planinskom vrhu Busija, koja se prostire na 50 hektara i koja je u većinskom vlasništvu Republike Srpske, a prema viziji ovog investitora, to je budući novi Zlatibor. Tu već postoji izletište sa određenom infrastrukturom, kojim upravlja Udruženje "Viva natura", na čijem čelu je upravo Ostojić.

Riječ je o turističkom projektu sa odličnom lokacijom. Okružen je sa šest opština, kako u RS, tako i u Federaciji BiH, a nijedna nije dalje od 50 kilometara. 

Smatra kako je lokacija budućeg centra idealna i za pripreme profesionalnih sportista, jer se nalazi na nadmorskoj visini od 840 metara i okružena je borovom šumom, što predstavlja svojevrsnu vazdušnu banju.