ZA TRI NOVE POSLOVNE IDEJE OPŠTINA UGLjEVIK IZDVOJILA 10.000 KM :: Semberija INFO ::

 

ZA TRI NOVE POSLOVNE IDEJE OPŠTINA UGLjEVIK IZDVOJILA 10.000 KM


U opštini Ugljevik danas su tri polaznika akcelerator programa koju sprovodi Razvojna agencija Republike Srpske potpisali ugovore o dobijanju novčanih sredstava za šta je opština Ugljevik izdvojila 10.000 KM.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je novinarima da je cilj ovog projekta da se podstaknu mladi ljudi i novi preduzetnici  koji imaju poslovne ideje da lakše i bolje savladaju sve probleme.



Perić je istakao da pored ovakvih aktivnosti opština Ugljevik izdvaja i po 2.000 KM podsticaja privrednicima za svako novootvoreno radno mjesto, te da je za prethodnu godinu iz budžeta izdvojeno 100.000 KM za ovu namjenu.

„Obezbjedili smo sredstva za nabavku opreme za kapitalna ulaganja za privrednike, kao i za izgradnju određenih platoa i lokacija kod proizvodnih i uslužnih pogona gdje opština Ugljevik učestvuje u iznosu od 70 odsto“, rekao je Perić.

On je naveo da se na ovakav način omogućava privrednicima u ovom teškom vremenu da otvaraju nova radna mjesta i dodao da je opština Ugljevik jedna od najrazvijenih u Srpskoj sa najmanjom stopom nezaposlenosti.

Vlasnik predškolske ustanove „Mali princ“ Danijela Ninić rekla je da je njena poslovna ideja otvaranje igraonice i rođendaonice za djecu dobila podršku.

„Igraonica će biti namjenjena djeci školskog uzrasta od 7 godina pa naviše. U Ugljeviku trenutno postoji zainteresovanost za ovu djelatnost od strane građana“, navela je Ninićeva.

Mara Simić potpisala je ugovor za poslovnu ideju održavanja higijene i enterijera kao i Cvijetin Jovičić za ideju servis za popravke bicikala, kućanskih aparata i drugih uređaja.

Korisnici Programa Akcelerator su prošli sljedeće faze realizacije (besplatnu obuku tokom koje su učesnici dobili znanje potrebno za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti; korišćenje besplatnog prostora za rad, administrativnu i tehničku podršku za korišćenje sredstava iz različitih programa finansiranja, mogućnost predstavljanja poslovnih planova potencijalnim investitorima.

​Opština Ugljevik