UGLjEVIK: USPJEŠNO ZAVRŠENA BESPLATNA ŠKOLA PLIVANjA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: USPJEŠNO ZAVRŠENA BESPLATNA ŠKOLA PLIVANjA


Na ugljevičkim bazenima danas je uspješno završena besplatna škola plivanja za stotinu djece uzrasta pet do 10 godina sa područja ove opštine.

Obuku, čiji je generalni pokrovitelj opština Ugljevik, realizovali su profesori fizičkog vaspitanja i sporta iz Škole "Mali šampioni". 

Instruktor plivanja Mladen Stevanović rekao je novinarima da su polaznici savladali osnovne motoričke strukture kretanja u vodi, održavanje na vodi, kao i snalaženje u neočekivanim situacijama. 



"Ponosni smo na svih 100 polaznika koji su uspješno prošli obuku. Znanje plivanja omogućuje djeci da im voda postane bezbjedno i ugodno okruženje", istakao je Stevanović i zahvalio opštini Ugljevik što je finansirala ovako značajan projekat. 

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić, koji je dodijelio diplome polaznicima zajedno sa zamjenikom načelnika opštine Cvjetanom Dragonjić, rekao je da je cilj afirmisanje zdravog stila života od malih nogu. 

"Već petu godinu se održava obuka za najmlađe stanovnike naše opštine", istakao je Simić i najavio da će i sljedeće godine opština Ugljevik finansirati školu plivanja za svu zainteresovanu djecu sa područja ove lokalne zajednice.