DAR ZA PRAZNIK U Ugljeviku podijeljeno po 150 KM porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima povodom Božića :: Semberija INFO ::

 

DAR ZA PRAZNIK U Ugljeviku podijeljeno po 150 KM porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima povodom Božića


U Ugljeviku je danas povodom Božića podijeljeno po 150 KM za 172 porodice poginulih boraca i 111 ratnih vojnih invalida do šeste kategorije.
 
Za ove namjene izdvojeno je 42.450 KM iz budžeta Boračke organizacije Ugljevik koji se finansira iz opštinskog budžet.
 
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je porodicama iz boračke populacije Božić i Dan Republike i dodao da je današnji prijem tradicionalan u ovoj podmajevičkoj opštini.


 
"Ovo su dani radosti i sabornosti. Naša dužnost i obaveza je da se svih dana u godini, a posebno u vrijeme praznika, prisjetimo i izrazimo zahvalnost svima koji su dali najveći doprinos stvaranju Republike Srpske i opstanku srpskog naroda na ovim prostorima", rekao je Perić novinarima.
 
On je naglasio da je potreba i želja lokalne vlasti da se i na ovaj način izrazi zahvalnost ovoj kategoriji društva.
 
Predsjednik ugljevičke Boračke organizacije Jovan Marinković izrazio je zadovoljstvo što dugi niz godina porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi dobijaju simbolične poklone pred najradosniji hrišćanski praznik-Božić.
 
"Uspjeli smo da se izborimo ove godine za malo veći budžet za ovu priliku s obzirom na to da je velika inflacija", rekao je Marinković.
 
On je naveo da je na ovaj način porodicama poginulih i ratnim vojnim invalidima ukazano da Boračka organizacija i opština Ugljevik misli na njih.
 
"Porodice poginulih dale su svoje najmilije za Republiku Srpsku, a ratni vojni invalidi su dali dijelove tijela za svoju otadžbinu", rekao je Marinković i najavio još veći budžet u narednom periodu za ovu kategoriju stanovništva.
 
Marinković im je čestitao nastupajuće praznike uz želju da ih prati dobro zdravlje.