Vaskršnja radionica u Ugljeviku za mališane: Radovanje od srca :: Semberija INFO ::

 

Vaskršnja radionica u Ugljeviku za mališane: Radovanje od srca


Djevojčice i dječaci iz Dječijeg vrtića “Duško Radović”, Dječijeg kluba “Piniokio” i učenici osnovci na gradskom trgu u Ugljeviku učestvuju u današnjoj radionici koja je posvećena nastupajućem prazniku Vaskrsu pod nazivom “U susret Vaskrsu bojama i maštom”.

U programu Vaskršnje radionice mališani  će tokom cijelog dana šarati vaskršnja jaja, iscrtavati vaskršnje motive na velikoj papirnoj rolni dugoj 50 metara i pisati čestitke.



Direktor Dječijeg vrtića “Duško Radović” Mladen Stevanović zahvalio je djeci, vaspitačima, roditeljima i svima koji učestvuju u današnjoj radionici.

Za podršku koju pruža Stevanović je posebno zahvalio rukovodstvu opštine Ugljevik.

-Želim da u srcima svih nas budu dobrota i ljubav uz srećan i blagosloven Vaskrs-poručio je Stevanović.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa saradnicima posjetio je Vaskršnju radionicu i izrazio zadovoljstvo jer je ova manifestaciji posvećena vjeri i tradiciji.



-Na ovaj način najmlađi sugrađani se uče našoj kulturi i običajima, a prije svega vjeri pravoslavnoj-rekao je Perić.

Svim stanovnicima opštine Ugljevik, Perić je poželio da Vaskršnje blage dane provodu u zdravlju, sreći, radosti i opštem dobre uz želju da  Ugljevik i dalje bude napredna sredina.

-Lokalna uprava će još snažnije podržavati ovakve manifestacije koje baštine vjeru, tradiciju i običaje, ali i vaspitavanje i obrazovanje mladih pokoljenja-najavio je Perić uz zahvalnost organizatoru i učesnicima današnje radionice.


Za Semberija info - Mladen Vasilić