URUČENE ZAHVALNICE UČESNICIMA AKCIJE „APRIL - MJESEC ČISTOĆE“ :: Semberija INFO ::

 

URUČENE ZAHVALNICE UČESNICIMA AKCIJE „APRIL - MJESEC ČISTOĆE“


Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić, uručio je danas zahvalnice udruženjima, preduzećima, ustanovama i pojedinacima koji su doprinijeli uspješnoj ovogodišnjoj  realizaciji  akcije „April – mjesec čistoće“. 

Tokom trajanja akcije, organizovane su brojne ekološke aktivnosti, među kojima su bile čišćenje deponija, sađenje novih sadnica drveća, ali i brojne edukativne i promotivne aktivnosti u kojima su učestvovala djeca vrtićkog uzrasta, učenici kao i članovi sporstkih i nevladinih organizacija.



- Ove godine smo imali veliki broj zainteresovanih. Zahvalni smo svima koji su učestvovali, a tu su društveno odgovorne firme koje su učestvovale u donaciji sadnica ili su na neki drugi način doprinijele ovoj akciji i time pokazale da zaštitu životne sredine stavljaju na prvo mjesto. Iz godine u godinu trudićemo se da proširujemo aktivnosti u okviru ove akcije kao i da radimo na podizanju svijesti svih građana. Grad Bijeljina kroz različite aktivnosti pokušava da Grad i cijelu Semberiju učini što zdravijom  i što boljom za život svih građana”, rekao je savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić.



Jedna od ustanova koje svake godine svojim učešćem podržava akciju „April – mjesec čistoće“, jeste i  Dječiji vrtić ,,Čika Jova Zmaj”.
- Mi u našoj Ustanovi organizujemo “Ekološku nedelju”, tokom koje kod djece predškolskog uzrasta nastojimo  razvijati svijest o značaju očuvanja životne sredine i u ovu aktivnost su uključena djeca  svih uzrasta. Pored našeg Vrtića, učestvovali su i privatni vrtići, osnovne i srednje škole, kako bi  dali podršku da što veći broj djece bude uključeno u ovu akciju, te da kod njih razvijamo prave vrijednosti i pravilan odnos prema životnoj sredini”, naglasio je Slaviša Vujanović, direktor Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj”.


Semberija info - S. Nikolić