Ugljevička Osnovna škola obilježila "Dan učeničkog stvaralaštva": Najboljima uručene nagrade :: Semberija INFO ::

 

Ugljevička Osnovna škola obilježila "Dan učeničkog stvaralaštva": Najboljima uručene nagrade


Učenici i nastavnici Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika danas su prigodnim programom obilježili "Dan učeničkog stvaralaštva"  na kojem su nagrađeni najbolji učenici.
 
Učenici devetih razreda, Teodora Manojlović i Ivana Blagić nagrađeni su "Vukovom diplomom" za postignut odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u toku osnovnog obrazovanja.
 
Đakom generacije proglašena je Teodora Manojlović koja je zahvalila školskim drugovima i nastavnicima koji su joj prema njenim riječima  bili podrška tokom osnovnog obrazovanja.


 
-Kad pratiš svoje ciljeve onda je sve moguće-poručila je Manojlovićeva i rekla da školovanje nastavlja u bijeljinskoj Gimnaziji smjer jezički.
 
Direktor škole Vladimir Đokić  rekao je da je 71 učenik završio osnovno obrazovanje kojima je čestitao na uspjehu i poželio sreću u daljem školovanju.
 
-Ove godine naši đaci su postigli uspjehe na regionalnim, republičkim takmičenjima ali i na međunarodnim takmičenjima. Na najbolji mogući način su promovisali svoju školu, Ugljevik i Republiku Srpsku-rekao je Đokić.
 
Đaku generacije i "vukovcima" nagrade je uručio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je svim učenicima i nastavnicima zahvalio za uspjehe koje su postigli i istakao da je veoma važno obrazovanje i vaspitanje mladih genereracijja.


 
-Ističemo i nagrađujemo najbolje a to je naš cilj i opredjeljenje. Najvažnije je da budu dobri i kvalitetni ljudi-poručio je Perić.
 
Nagrade učenicima i nastavnicima koji su kroz rad školskih sekcija postigli zapažene razultate na opštinskim, regionalnim, republičkim takmičenjima kao i međunarodnim takmičenjima uručili su zamjenik načelnika Vanja Zekić, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić, potpredsjednik Skupštine opštine Ugljevik Nedeljko Marković i šef kabineta načelnika Milorad Jovičić.
 
Opština Ugljevik je za nagrade najboljim učenicima izdvojila 5.600 KM, a preduzeće Rudnik i termoelektrana “Ugljevik” obezbjedilo je učeniku generacije laptop računar koje je uručio Izvršni direktor Dragiša Vidaković.