Prosječna zarada u opštini Ugljevik 1.415 KM :: Semberija INFO ::

 

Prosječna zarada u opštini Ugljevik 1.415 KM


Odbornici Skupštini opštine Ugljevik prihvatili su na današnjem redovnom zasijedanju informaciju o stanju u privredi opštine Ugljevik za 2022. godinu u kojoj je navedeno da je prosječna neto plata radnika u ovoj podmajevičkoj opštini 1.415 KM za proteklu godinu.

Odbornici su usvojili  informaciju o izvršenju budžeta za tri mjeseca 2023 godine čiji su prihodi iznosili 3.567.975 KM a rashodi 3.327.426 KM.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić izrazio je zdovoljstvo jer je ova opština u samom vrhu u Srpskoj po visini prosjeka plata  te istakao da postoji potreba za dodatnom radnom snagom u privatnom sektoru.

-Lokalna uprava je u proteklom periodu gradila infrastrukturu, podsticala privredu i drugim mjerama doprinosila privrednom razvoju-rekao je Perić.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić rekao je da je većina odluka danas donesela jednoglasno te da je današnje skupštinskom zasijedanje bilo izvještajnog karaktera.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u protekloj godini bilo je 3.710 zaposlenih radnika od čega je zaposleno kod pravnih lica 3.425 radnika i 285 radnika zaposlena kod fizičkih lica, preduzetnika na području opštine Ugljevik.

Prihvaćene su informacija o stanju zdravstvene zaštite na području opštine Ugljevik kao i o završetku proljetne sjetve i pripreme za žetvu.

Odbornici su prihvatili prijedlog odluke od dodjeli na korištenje poslovnog prostora Udruženju veteran “Mandini lavovi”.