JEDNOGLASNA PODRŠKA: Jovan Marinković ponovo izabran za predsjednika Boračke organizacije Ugljevika :: Semberija INFO ::

 

JEDNOGLASNA PODRŠKA: Jovan Marinković ponovo izabran za predsjednika Boračke organizacije Ugljevika


Delegati Skupštine boračke organizacije Ugljevik na današnjoj Izbornoj skupštini jednoglasno su izabrali dosadašnjeg predsjednika lokalne Boračke organizacije Jovana Marinkovića za novi četvorogodišnji mandat.

Marinković je zahvalio za podršku i najavio da je cilj ove organizacije, kao i do sada, rad na poboljšanju statusa boračkih kategorija društva.

-Važno je srpsko jedinstvo svih političkih aktera u Srpskoj kako bi se na najbolji mogući način odbranil njeno očuvanje a upravo borci Vojske Republike Srpske su je stvorili uz ogromne žrtve i zato ne smijemo dozvoliti gubljenje njenih nadležnosti-rekao je Marinković.

On je naglasio da je Vojska Republike Srpske vodila odbrambeni rat a da je on lično ponosan učešćem u Odbrambeno-otadžbinskom ratu u kojem je i teško ranjen.

-Svi mi demobilisani borci i danas branimo našu Republiku Srpsku jer je ona naš zavjet a ona je nažalost konstantno napadana kako politički tako i pravno. Samo želimo da živimo u slobodi posvećeni idealima za koje su život dali naši saborci-zaključio je Marinković.

Današnjoj Izbornoj skupštini prisustvovao je predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić koji je čestitao Marinkoviću novi mandat na čelu boraca ove podmajevičke opštine uz napomenu da je saradnja lokalne zajednice i Boračke organizacije primjer kako se vodi briga o boračkoj populaciji.

-Opština Ugljevik je jedna od prvih opština u Srpskoj po pitanju stambenog rješavanja porodica poginulih boraca i invalida rata kao i pomoći onim porodicama iz ove populacije koji su u stanju stambene potrebe-naveo je Lazić i najavio dalju podršku boračkoj populacije ove opštine.

Na sjednici je jednoglasno imenovan i Miroslav Bojić  za direktora firme “Bors preporod” čiji je osnivač Boračka organizacija Ugljevika.