SUFICIT U BUDžETU UGLjEVIKA :: Semberija INFO ::

 

SUFICIT U BUDžETU UGLjEVIKA


Odbornici Skupštine opštine Ugljevik usvojili su danas izvještaj o izvršenju lokalnog budžeta u prvoj polovini godine koji je u suficitu od 454.000 KM.

Budžetski prihodi za šest mjeseci iznosili su 5,3 miliona maraka, a rashodi 4,9 miliona KM.

Načelnik opštine Vasilije Perić izrazio je zadovoljstvo pozitivnim stanjem u budžetu i najavio da će to omogućiti nastavak aktivnosti na realizaciji planova za razvoj lokalne zajednice.

Na današnjem zasjedanju za vršioce dužnosti direktora Centra za kulturu "Filip Višnjić" i Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik imenovani su Predrag Vujević i Milorad Jovičić, kojima je istekao mandat na funkcijama direktora.

Predsjednik SO Ugljevik Đoko Simić istakao je da su odbornici podržali najavljeni otkup zemljišta za proširenje groblja u Donjem Zabrđu i dali saglasnost na cijenu toplotne energije za zimsku sezonu koja ostaje ista kao i prošle godine - za stambeni prostor 1,43 KM po metru kvadratnom i za poslovne prostore 2,75 KM.

Simić je ocjenio da Skupština Ugljevika ima dobar rad tokom cijelog mandata i izrazio uvjerenje da će do kraja mandatnog perioda tako i ostati.

Prihvaćene su i informacije o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja u prvoj polovini godine, te informacija o početku rada osnovnih i srednje škole na području Ugljevik, kao i analiza stanja u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja u vrtiću "Duško Radović".

Opština Ugljevik