SVI ZA BOLjE ZDRAVLjE: Maksimović se sastao sa rukovodstvom Doma zdravlja Ugljevik :: Semberija INFO ::

 

SVI ZA BOLjE ZDRAVLjE: Maksimović se sastao sa rukovodstvom Doma zdravlja Ugljevik



Direktor bijeljinske bolnice „Sveti Vračevi“ prof. dr Zlatko Maksimović posjetio je danas Dom zdravlja Ugljevik i razgovarao sa direktorom ove zdravstvene ustanove Cvjetanom Dragonjić i njenim saradnicima na temu unapređenje zdravstvenih usluga.

Maksimović je ocijenio odličnom saradnju bijeljinske bolnice sa Domom zdravlja Ugljevik  i naglasio da je potrebno konstantno raditi na poboljšanju zdravstvenih usluga građanima.



-Svi zajedno možemo unapređivati zdravstvenu zaštitu a nema većeg bogatstva od zdravog čovjeka jer bez zdravlja sve je ništa i zato samo jedinstveni na istom zadatku možemo učiniti bolje zdravstvo u našoj državi i regionu a sve u cilju većeg stepena zadovoljstva korisnika naših usluga - rekao je Maksimović.

On je podsjetio da je primarna zdravstvena zaštita imala zapažene rezultate u borbi protiv Kovida, kako domovi zdravlja opština koje pripadaju Bijeljini tako i privatne zdravstvene ustanove.

Maksimović je pohvalio i saradnju sa direktorom Doma zdravlja Ugljevik Cvjetanom Dragonjić i izrazio očekivanje da će u narednom periodu ta saradnja biti na još većem nivou.

Dragonjićeva je zahvalila za odličnu saradnju sa Maksimovićem, već drugu godinu zaredom od kako se nalazi na čelu ove ugljvičke zdravstvene ustanove.

- Najvažnije je da je saradnja naših ustanova na najvećem mogućem nivou, a posebno je unapređeno kada su u pitanju hitni slučajevi za koje direktor Maksimović ima posebnu pažnju jer kada se šalje hitan slučaj,  ljekari iz Ugljevika imaju direktnu komunikacija sa ljekarima iz bijeljinske bolnice što mnogo znači za pacijente koji su životno ugroženi - rekla je Dragonjićeva.



Nakon posjete Domu zdravlja Ugljevik, Maksimović i rukovodstvo Doma zdravlja Ugljevik sastali su se sa načelnikom opštine Ugljevik Vasilijem Perićem, predsjednikom Skupštine opštine Ugljevik Zoranom Lazićem i prim. dr Snežanom Dragić vlasnicom privatne zdravstvene ordinacije „Dr Sneža“.

Dom zdravlja Ugljevik pokriva 10.500 korisnika zdravstene zaštite, a već drugu godinu zarednom bilježi pozitivno poslovanje.


Za Semberija info - Mladen Vasilić