Atletska ulična trka “Ugljevik 2023”: Kipruto i Olivera Jevtić najbolji :: Semberija INFO ::

 

Atletska ulična trka “Ugljevik 2023”: Kipruto i Olivera Jevtić najbolji


Pobjednici osme Atletske ulične trke "Ugljevik 2023"su u ženskoj konkurenciji na 10 kilometara Olivera Jevtić i Kenijac Stenli Kipruto u muškoj konkurenciji.



Trka je okupila više od 200 takmičara seniora, a učestvovalo je i 150 mališana od tri do deset godina.

Ova sportska manifestacija počela je trkama za najmlađe u kategorijama tri, četiri i pet godina na 100 metara, zatim šest, sedam i osam godina na 200 metara, kao i trkama za uzrast devet i deset godina na dionici od 400 metara.

Organizator trke Mladen Stevanović zahvalio je svim učesnicima i čestitao pobjednicima na ostvarenim rezultatima a posebno Ugljevičanima koji su podržali ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju.



Stevanović je istakao da se na ovaj način šalje najljepša slika Ugljevika.

-Učesnici su brojni atletski šampioni iz Srbije, Hrvatske i BiH-rekao je Stevanović koji je dodao da su ovu sportsku manifestaciju organizovali Škola sporta “Mali šampioni” uz podršku opštine Ugljevik i brojnih sportskih prijatelja.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić zvanično je otvorio trke na 5 i 10 kilometara a zajedno sa predsjednikom Skupštine opštine Ugljevik Zoranom Lazićem dodijelio najboljima nagrade.

Perić je izrazio zadovoljstvo jer je Ugljevik ugostio sportiste kao i najmlađe učesnike Atletske trke a posebno jer se danas proslavlja Međunarodni dan mladih.



-Ovo je promocija sporta i zdravog stila života. Od samog početka zajedno sa svim Ugljevičanima je proslavljena srpska atletičarka Olivera Jevtić koja je drag gost u našem kraju na čemu smo joj neizmjerno zahvalni-rekao je Perić.

On je zahvalio organizatorima, učesnicima, volonterima i svima koji su podržali ovu manifestaciju.