NAČELNIK UGLjEVIKA PERIĆ SASTAO SE SA MITROPOLITOM HRIZOSTOMOM :: Semberija INFO ::

 

NAČELNIK UGLjEVIKA PERIĆ SASTAO SE SA MITROPOLITOM HRIZOSTOMOM


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je danas Mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma u sjedištu mitropolije u Sarajevu.
 
Perić je prisustvovao osveštavanju obnovljene Kapele vidovdanskih heroja na srpskom pravoslavnom groblju Svetih arhangela Mihaila i Gavrila koje je služio Njegovo visokopreosveštensvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.
 
Nakon osveštavanja Mitropolit Hrizostom je u obraćanju vjernicima poručio  da je ovo istorijski događaj i podsjetio da je hram podignut i osveštan prije  osamdeset godina.
 
-Danas je hram u službi Boga i današnjeg roda-istakao je mitropolit Hrizostom.
 
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić izrazio je  zadovoljstvo jer je  prisustvovao istorijskom događaju osveštavanja kapele Vidovdansim junacima  te  Svetoj arhijerejskoj liturgiji koju je služio Mitropolit dabrobosanski Hrizostom
 
-Opština Ugljevik je uvijek u skladu sa svojim mogućnostima pomagala Srpsku pravoslavnu crkvu što i sada činimo a činićemo  i u budućnosti-istakao je Perić.
 

On je zajedno sa Mitropolitom Hrizostomom posjetio Crkvu Svetog Arhanđela Mihaila i Gavrila u narodu poznatu kao Staru pravoslavnu crkvu u sarajevskom naselju  Baščaršija i Sabornu crkvu u  Sarajevu posvećenu Rođenju Presvete Bogorodice.
 
Perić je Mitropolitu Hrizostomu poklonio sliku sa Likovne kolonije „Ugljevik 2019“ u znak zahvalnosti jer je prvi  put kolonija organizovana pod blagoslovom tadašnjeg Episkopa zvorničko-tuzlanskog Hizostoma.
 
-Posebno mi je drago jer sam imao priliku u sjedištu mitropolije da razgovaram o  svemu onome pozitivnom što je učinjeno u samoj mitropoliji od dolaska na čelo Mitropolita Hrizostoma-dodao je Perić koji je i  zammjenik predsjednika Eparhijskog odbora Eparhije zvorničko-tuzlanske.