PROSLAVLjENA SLAVA HRAMA U TUTNjEVCU :: Semberija INFO ::

 

PROSLAVLjENA SLAVA HRAMA U TUTNjEVCU


Služenjem svete liturgije, litijom i lomljenjem slavskog kolača danas je u ugljevičkoj mjesnoj zajednici Tutnjevac proslavljena krsna slava Pokrov Presvete Bogorodice u istoimenom hramu.

U otku ophoda oko hrama služen je parastos preminulim sveštenicima koji su služili u tutnjevačkoj parohiji.



Paroh gornjozabrđski jerej Srđan Vasiljević čestitao je slavu vjernicima i parohiji tutnjevačkoj, istakavši da se danas Presveta Bogorodica proslavlja kao pokroviteljka roda hrišćanskog.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić je, čestitajući slavu sveštenstvu i parohijanima, istakao da će opština Ugljevik nastaviti da pomaže Srpsku pravoslavnu crkvu.

"Važno je da se u ljubavi i slozi okupljamo oko naše crkve, a upravo nas je ona vijekovima održala na ovim prostorima", istakao je Perić, koji je rodom iz Tutnjevca.



On je naglasio da je u mjesnoj zajednici Tutnjevac u prethodnom periodu opština Ugljevik ulagala u izgradnju infrastrukture.

"Tutnjevac je poznat kao voćarski kraj, a svima kojima se bave privredom, ali i voćarstvom i drugim poljoprivrednim granama predvidjeli smo, pravilnikom o podsticajima, određena novčana sredstva radi kvalitetnijeg života i ostanka mladih na ovim prostorima", dodao je Perić.

Starješina hrama protojerej-stavrofor Branislav Rađen istakao je da Presveta Bogorodica čuva i štiti hramove, sela, sve ljude hrišćane i one koji nisu hrišćani, te da je  ona majka i hrišćana i onih koji nisu hrišćani.

Opština Ugljevik