​UGLjEVIK OBILjEŽIO KRSNU SLAVU SVETU PETKU PARASKEVU - EPISKOP FOTIJE - JEDINSTVO ČUVA CRKVU I NAROD :: Semberija INFO ::

 

​UGLjEVIK OBILjEŽIO KRSNU SLAVU SVETU PETKU PARASKEVU - EPISKOP FOTIJE - JEDINSTVO ČUVA CRKVU I NAROD


U Ugljeviku smo danas pokazali jedinstvo Crkve i države i to je ono što je bitno da bi mogli da iznesemo svoj krst i teret Crkve i naroda, poručio je Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije na proslavi krsne slave opštine Ugljevik-Svete Petke Parskeve.



-Jedinstvo nas čuva i tome moramo da težimo. Velika je stvar čuvati jedinstvo naroda i Crkve, tome su nas učili naši svetitelji naša Prepodobna mati Paraskeva koju danas proslavljamo-istakao je Episkop Fotije u besjedi.

On je čestitao rukovodstvu i građanima opštine Ugljevik krsnu slavu i zaštitnicu Svetu Petku Paraskevu.

Slavske svečanosti počele su  bogosluženjem u Hramu Svete Petke,  litijom koja je  prošla gradskim ulicama, nakon čega je tradicionalno ispred zgrade opštine Ugljevik prelomljen slavski kolač.



Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić u obraćanju je čestitao svim građanima krsnu slavu-Svetu Petku Paraskevu naglasivši da svi treba da budu ponosni jer je Ugljevik svih proteklih godina dao nemjerljiv doprinos razvoju  Republike Srpske uz pomoć ljudskog i prirodnog  potencijala.

-Uvjeren sam da će se u narednom periodu mudrim kreiranjem lokalnih politika otvarati perspektive mladima da žive i stvaraju u svom rodnom mjestu-rekao je Perić na svečanosti.
Perić je svim građanima čestitao na dosadašnjim postignutim rezultatima uz želju da u budućnosti budu nadmašeni za bolji i kvalitetniji standard svih u Ugljeviku i Srpskoj.



Slavu je čestitao i predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić, poručivši da svi treba da budu okupljeni oko jednog  cilja, da u budućnosti Ugljevik bude još ljepši, bolji i da ovu, ali i sve naredne slave, građani ove opštine proslavljaju  u privrednom i kulturnom prosperitetu.

U današnjim slavskim svečanostima učestvovali su načelnik opštine Lopare Rado Savić, predstavnici Boračkih organizacije regije, brojni gosti iz susjednih opština,  delegacija slovenačkog grada Kidričevo i makedonskog grada Kavadarci.