NAJMLAĐI I NAJBOLjI DOMAĆINI: Dječiji vrtić “Duško Radović” iz Ugljevika proslavio Nikoljdan :: Semberija INFO ::

 

NAJMLAĐI I NAJBOLjI DOMAĆINI: Dječiji vrtić “Duško Radović” iz Ugljevika proslavio Nikoljdan


Dječiji vrtić “Duško Radović” iz Ugljevika rezanjem slavskog kolača i priredbom koju su priredili mališani proslavio je krsnu slavu Svetog Nikolu Čudotvorca-Nikoljdan.

Protojerej Aleksandar Tešić, paroh ugljevički, poželio je mališanima da napreduju u vaspitanju, uzrastu, da usvajaju korisne nauke i da budu u svemu oličenje pravoslavnih hrišćana.

-Da vas krase hrišćanske vrline koje treba da krase svako pravoslavno dijete-čestitost, poštenje, uzajamna ljubav, požrtvovanost. Da budete dika i ponos svojih roditelja, crkve svoje i otadžbine-poručio je Tešić mališanima.

Direktor Mladen Stevanović čestitao je krsnu slavu mališanima, kolegama koji rade u vrtiću i poželio da ih i dalje krasi dobar rad, a roditelji da budu zadovoljni,  djeca srećna i da lijepe uspomene iz vrtića ponesu kroz dalje školovanje, rad i život.



-Velika je čast proslavljati krsnu slavu sa najmlađim domaćinima od kojih nema boljih. Naša ustanova ima veliku odgovornost u očuvanju tradicije i pravih vrijednosti da i dalje okuplja djecu ovog kraja i pruža im onaj isti osjećaj ljubavi kao i godinama unazad-rekao je Stevanović.

Slavi je prisustvovao načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je čestitavši slavu najmlađima, direktoru i zaposlenima istakao da ova javna ustanova pruža kvalitetne usluge te da je ponos ovog kraja.

Perić je najavio da je budžetom za narednu godinu planirano značajno proširenje vrtića, te podsjetio da opština Ugljevik posebnu pažnju posvećuje porodicama kroz određena materijalna davanja.

-Stimulišeno rađanje djece kroz jednokratnu naknadu od 400 do 700 KM za svako novorođeno dijete. Cjelodnevni boravak djece u vrtiću je 95 KM, za dvoje djece 120 KM a ista cijena je i za treće dijete i to je sigurno najpovoljnija cijena u Srpskoj-rekao je Perić.

On je najavio da će opština Ugljevik u narednoj godini u svrhu pomoći porodici obezbjediti subvencije za prevoz školske djece, te novčana sredstva za registrovane vrtiće i igraonice na područu ove opštine i besplatne udžbenike za sve osnovce.

Kum slave bila je Boračka organizacije Ugljevika koja je za svih 160 djece obezbjedila Nikoljdanske paketiće.