Viteške igre u Ugljeviku: Višeboj spojio braću iz Srbije i Republike Srpske :: Semberija INFO ::

 

Viteške igre u Ugljeviku: Višeboj spojio braću iz Srbije i Republike Srpske


Narodni višeboj ima dugu i svijetlu tradiciju kod Srba sa obje obale Drine i Save kao vid zdravog sportskog angažovanja posebno mladih ljudi što je oduvijek pratilo i divno druženje od tada još, i mi ovdje, govorimo da nije važno pobijediti da je važno učestvovati, igrati se i družiti i to se na našu radost, evo,  na najljepši način događa u Ugljeviku, rekao je načelnik Ugljevika Vasilije Perić otvarajući Prvo prvenstvo Viteških igara u toj opštini.
 
Perić je rekao da je ovo zapravo obnavljanje viševijekovne sportske tradicije, "one koje su nam ostavili, i koja se s koljena na koljeno prenosila od naših čukundjedova do naših očeva".


 
-I ovo je dio kulture i duha našeg naroda i zato je svima višeboj i drag i zanimljiv i atraktivan-rakao je Perić.
 
Organizator Viteških igara je Sportsko udruženje "Rudar Tag" a pokrovitelj je opština Ugljevik.
 
Ekipe iz Srbije (Beograda, Svilajnca i Uba) i Republike Srpske (Gacka, Nevesinja i domaćina Ugljevika) nadmetaće se danas u disciplinama nadvlačenje konopca, snaga ruke i bacanje klipa.
 
Predsjednik Sportskog udruženja “Rudar Tag” Velimir Đorđević zahvalio je učesnicima, Ugljevičanima i rukovodstsvu opštine Ugljevik na podršci te izrazio zadovoljstvo jer je ova podmajevička opština domaćin današnjem spektaklu.


 
-Mi smo prvo udruženje koje je zvanično registrovano kao konopaški klub. Večeras ćemo održati i skupštinu na nivou saveza Bosne i Hercegovine konopaša-rekao je Đorđević.
 
U programu su učestvovali Škola sporta "Mali šampioni", Vrtić"Mali princ", KUD "Ravno Polje" i orkestar harmonika Osnovne škole "Aleksa Šantić".