TRADICIONALNO NALOŽEN BADNjAK U UGLjEVIKU :: Semberija INFO ::

 

TRADICIONALNO NALOŽEN BADNjAK U UGLjEVIKU


Foto: InfoBijeljina.com
Večernje bogosluženje i osveštanje badnjaka u Hramu Svete Petke Paraskeve u Ugljeviku, u prisustvu mnogobrojnih vjernika i građana, obavili su starješina hrama protojerej-stavrofor Mićo Pajkanović i protojerej-stavrofor Milan Topić.
 
Pajkanović je svim pravoslavnim vjernicima Srpske pravoslavne crkve najradosniji praznik Bogomladenca Hrista sa radosnim pozdravom - "Mir Božiji, Hristos se rodi!".

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić svečano je zapalio badnjak i čestitao sveštenstvu, monaštvu Srpske pravoslave crkve, svim Ugljevičanima i pravoslavnim vjernicima Badnje veče i Božić.
"Želim vam da radost Hristovog rođenja proslavite u zadovoljstvu, blagostanju, ljubavi i miru, dijeleći radost Božića sa porodicama i svojim najbližima", rekao je Perić.
 
Pravoslavni vjernici i Srpska pravoslavna crkva obilježavaju Badnji dan i Badnje veče, koji najavljuju praznik rođenja Isusa Hrista. Ovaj dan se obilježava liturgijama u crkvama, paljenjem badnjaka i porodičnim okupljanjem za posnom večernjom trpezom.

(infobijeljina.com)