PERIĆ: DAN REPUBLIKE DA SE UVIJEK PROSLAVLjA U OPŠTEM DOBRU I ZDRAVLjU :: Semberija INFO ::

 

PERIĆ: DAN REPUBLIKE DA SE UVIJEK PROSLAVLjA U OPŠTEM DOBRU I ZDRAVLjU


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je danas 9. januar - Dan Republike Srpske uz želju da se uvijek proslavlja u opštem dobru i zdravlju.

"Želim da mladi na odlaze sa ovih prostora  i da ne napuštaju Republiku Srpsku, jer je najljepše živjeti tamo gdje si rođen na svome , rekao je Perić na tradicionalnom prijemu za predstavnike privrednog, društvenog i političkog života opštine Ugljevik koji je uoči Dana Republike održan u Hotelu „Atlas“ u Ugljeviku.

Perić se zahvalio svim koji su dali svoj doprinos u stvaranju Republike Srpske i izrazio poštovanje porodicama onih koji su položili živote za opstanak srpskog naroda ovih prostora.

On je sumirao postignute rezultate u prethodnoj godini ove podmajevičke opštine.

„Na lokalnom nivou zadovoljni smo postignutim rezultatima, provodili smo određene programe i aktivnosti koji stvarajau  uslove za ubrzan razvoj naše opštine. Uspjeli smo da uvedemo program šire podrške porodice, dodjeljujemo po 400 KM za svako novorođeno dijete, pomažemo i vještašču oplodnju a u Dječijem vrtiću smo smanjili cijenu cjelodnevnog boravka djeteta sa 135 KM na 95 KM“, istakao je Perić.

On je dodao da je opština Ugljevik finansira besplatne škole sporta, plivanja, glume kao i razna sportska udruženja, kulturne događaje koji su predstavljali Ugljevik ali i Republiku Srpsku.

„Pomažemo učenike u osnovnim i srednjim školama, povećali smo studentske stipendije, imamo i najnižu cijenu vodosnabdijevanja i cijene daljinskog grijanja“, naveo je Perić.

On je rekao da je posebna pažnja vođenja ruranoj izgradnji cjelokupne opštine.

Prema njegovim riječima budžet za  ovu godinu iznoosi 15,7 miliona KM.

„Imamo program kojim ćemo u ovoj godini uložiti 4, 1 miliona KM u izgradnju i rekonstrukciju puteva, parking mjesta, rasvjete širom opštine, pješačkih staza, poboljšanje vodosnadbijevanja“, rekao je Perić.

 Perić je najavio da će se za podsticaj privredi i poljorpivredi u ovoj godini dodjeliti   350.000 KM.

„Poseban program imamo koji je jedinstven  u Republici Srpskoj, a to je stambeno zbrinjavanje porodicama kojima je potrebna pomoć za izgradnju stambenih objekata i to ćemo nastaviti i u ovoj godini da radimo“, najavio je Perić.

Perić je kao prioritet lokalne zajednice izdvojio zadržavanje stanovništva na ovim prostorima, posebno mladih.

On je čestitao Dan Republike građanima Srpske i poželio im porodičnu sreću, dobro zdravlje i radost u svim domovima, uz želju da Ugljevik i dalje bude jedna od najnaprednijih sredina u Srpskoj.

Protojerej-stavrofor Milan Topić čestitao je Božić i Dan državnosti Republikle Srpske  svim vjerinicima u ime crkvene opštine Ugljevika sa željom da Republika Srpska bude očuvana, da svi budu u njoj živi i zdravi.

„U stvaranju Republike Srspke ugrađeni su mmnogi životi, Srbi su branili svoja ognjišta i stvorili Republiku Srpsku, koja je naša kuća i domovina“, istakao je Topić.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić čestitao je svim građanima praznike i ocjenio da je protekla godina bila uspješna za ovu opštinu.

„Nastaavak naše politike je podsticaj nataliteta ali i uporedo sa tim i infrastrukturni projekti koji znači opstanak stanovnika na ovim prostorima“, rekao je Simić.