KOMPRED UGLjEVIK POZITIVNO POSLOVANjE I STALNA ULAGANjA


Komunalno preduzeće "Kompred" iz Ugljevika, koje se bavi distribucijom vode za piće i sakupljanjem i odvozom čvrstog opada, lani je ostvarilo pozitivan finansijski i revizorski izvještaj, te nabavilo dva vozila za vodoinstalatere za brze intervencije na terenu i drugu opremu, rekao je direktor preduzeća Milan Lazić.

"Kompred", koji je dobitnik Povelja opštine Ugljevik i brojnih priznanja, ostvario je suficit za 2017. godinu u iznosu 21.590 KM, za 2018. godinu 2.280 KM, a za devet mjeseci prošle godine 3.150 KM.

"Preuzeli smo vodovod u Donjoj Trnovi i uložili znatna materijalna sredstva, takođe je u Tutnjevcu urađen još jedan vodovodni krak kojim je poboljšano vodosnabdijavanje u ovoj mjesnoj zajednici", podsjetio je Lazić.


On je dodao da "Kompred", osnovan 1974. godine, ima 4.200 korisnika domaćinstava u opštini Ugljevik i pokriva 80 odsto njene teritorije, te ima 48 radnika.

Prema njegovim riječima, odvoz čvrstog otpada je kvalitetan i u predviđenom roku, kao i vodosnabdijevanje stanovnika ove podmajevičke opštine.

"Imamo odličan odnos sa opštinom Ugljevik, Rudnikom i termoelektranom Ugljevik, svim privrednim subjektima sa područja opštine i svim korisnicima naših usluga", naglasio je Lazić.

On je istakao da je cilj preduzeća da sve bude čisto i uredno, te da se sa područja opštine prikuplja i odvozi čvrsti otpad na eko-deponiju u Bijeljinu.

"`Kompred` je učestvovao u svim humanitarnim akcijama i uradio besplatne priključke za vodu svim stanovnicima koji su bili u stanju stambene potrebe, a gradili su kuće uz podršku opštine Ugljevik", dodao je Lazić, istakavši da je namjera preduzeća da, kao društveno-odgovorno preduzeće, to nastavi u narednom periodu.