OPŠTINA I RITE UGLjEVIK ZAJEDNO U ZAŠTITI GRAĐANA OD KORONA VIRUSA :: Semberija INFO ::

 

OPŠTINA I RITE UGLjEVIK ZAJEDNO U ZAŠTITI GRAĐANA OD KORONA VIRUSA


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić sastao se danas sa rukovodstvom Rudnika i termoelektrane /RiTE/ Ugljevik i dogovorili određenu saradnju kako bi se održala stabilnom epidemiološka situacija na području ove opštine.

Perić je nakon sastanka istakao da je rukovodstvo RiTE Ugljevik izrazilo spremnost da pomogne rad Doma zdravlja, Centra za socijalni rad i Crvenog krsta.

„Pomoć se ogleda u donaciji određene zaštitne opreme, količinama goriva, prehrambenih i higijenskih paketa najugroženijima kao i finansijskoj donaciji. Ovo je pomoć svim građanima opštine Ugljevik“, rekao je Perić novinarima i zahvalio na podršci.

Direktor RiTE Ugljevik Čedomir Stojanović rekao je da je ovaj privredni gigant preduzeo sve mjere da funkcioniše u vanrednim okolnostima u kojima se nalazi Republika Srpska i kompletan region.

Stojanović je naglasio da iako RiTE Ugljevik radi u teškim uslovima za mjesec mart je premešen plan proizvodnje električne energije.

„Smanjili smo broj radnika, a radi samo onaj broj radnika da bi se održao proces proizvodnje. Ukinuli smo prevoz radnika, kao i kuhinju, zabranili smo grupisanje radnika. Vršimo redovno dezinfekciju radnih prostorija“, rekao je Stojanović o mjerama koje su preduzete.

Kada je riječ o pomoći opštinskim službama  Stojanović  je istakao da će RiTE Ugljevik donirati materijal i opremu za dezinfekciji, da bi se zaštitili ljudi- rukavice, maske i mantile, kao i jednu količina goriva za Dom zdravlja kako bi lakše funkcionisao.

„Ako bude potrebe da se oboljeli, kojih za sada nema, budu smješteni u karantin, RiTE Ugljevik će dostavljati hranu“, rekao je Stojanović i ocjenio dobrom saradnju sa lokalnom upravom.

Direktor Doma zdravlja Ugljevik Jugoslav Cvetković konstatovao je da na području ove podmajevičke opštine nema pojave potvrđenih slučajeva korona virusa te da se uspješno sprovode mjere zaštite koje su propisane.

„Svi smo zajedno u borbi protiv korona virusa, i uspjećemo u tome“, rekao je Cvetković.

Sastanku su prisustovavali i narodni poslanik u Skupštine Republike Srpske Milutin Tasovac, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić, direktor Centra za socijalni rad, predstavnik Crvenog krsta ove opštine i šef Odsjeka Vatrogasne jedinice.

Opština Ugljevik