UGLjEVIK: DODJELA PAKETA ZA 65 DEMOBILISANIH BORACA VOJSKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: DODJELA PAKETA ZA 65 DEMOBILISANIH BORACA VOJSKE SRPSKE


Boračka organizacija Ugljevik danas je za 65 demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske koji su bez primanja uručila pakete hrane i higijene, pojedinačne vrijednosti 50 KM.

Predsjednik ugljevičke Boračke organizacije Jovan Marinković rekao je da paket sadrži 25 kilograma brašna, tri litra ulja, po tri kilograma soli i šećera, makarone, supu, kao i higijske namirnice - sapune, kaladont, tečnost za suđe i tri kilograma deterdženta za veš.

"Na prijedlog mjesnih boračkih organizacija određeni su prioriteti - demobilisani borci koji nemaju zaposlenje i oni su najugroženiji, te je njima danas i uručena pomoć", rekao je Marinković novinarima.

Marinković je zahvalio za podršku načelniku opštine Ugljevik Vasiliju Periću i naglasio da se na nivou godine za potrebe opštinske Boračke organizacije izdvaja 160.000 KM iz lokalnog budžeta.

"Sav budžet dobijamo od opštine Ugljevik i od tih sredstava smo kupili pakete koje dijelimo našim ugroženim borcima", istakao je Marinković.

On je najavio da će i u narednom periodu, koliko bude trajala borba protiv virusa korona, biti dijeljena pomoć onim koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske.

"Današnja akcija nije obuhvatila porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide jer oni imaju primanja. Bazirali smo se na onu boračku kategoriju koja nema nikakvih izvora finansiranja", naglasio je Marinković.