BIBLIOTEKA U UGLjEVIKU PONOVO OTVORILA VRATA ZA SVOJE ČITAOCE :: Semberija INFO ::

 

BIBLIOTEKA U UGLjEVIKU PONOVO OTVORILA VRATA ZA SVOJE ČITAOCE


Narodna biblioteka Ugljevik, nakon duže pauze, otvorila je vrata za svoje korisnike. Rad sa čitaocima, u vanrednim okolnostima izazvanim epidemijom korona virusa, odvijaće se svakim radnim danom u periodu od 8 do 13 časova.

U proteklom  periodu biblioteka je radila sa najmlađim čitaocima onlajn radionicu “Pričam ti priču” koja je izvođena dva puta sedmično putem zvanične  FB stranice biblioteke.

Iz biblioteke se  zahvaljuju  svim mališanima koji su uzeli učešće u ovoj radionici i slali svoje radove. Svi zainteresovani mogu pogledati  radove mališana  na FB stranici biblioteke  www.facebook.com/narodnabibliotekaugljevik/

Knjige se ipak neće iznajmljivati u narednim danima . U biblioteci je  u toku revizija knjižnog fonda pa će čitaoci  u narednih nekoliko dana  imati mogućnost da vrate već pozajmljene knjige. Iznajmljivanje novih moraće da pričeka, a iz biblioteke apeluju na čitaoce da vrate pozajmljene knjige na vrijeme  i da imaju  razumijevanja kako bi revizija knjižnog fonda bila završena u što kraćem roku na obostrano zadovoljstvo.

PROVEDENE SVE POTREBNE MJERE ZAŠTITE

U cilju sprječavanja širenja epidemije virusa korona, a shodno preporuci nadležnih institucija, u prostorijama biblioteke izvršena je temeljna dezinfekcija i provode se sve propisane epidemiološke mjere zaštite  kako bi se sačuvalo zdravlje čitalaca i zaposlenih radnika, kažu u Narodnoj biblioteci.

Rukovodstvo i radnici biblioteke zahvalili su se preduzeću „Rudnik i Termoelektrana“ Ugljevik,  kao  i generalnom direktoru preduzeća Čedomiru Stojanoviću, na ukazanoj pomoći prilikom sprovođenja mjera dezinfekcije i doniranju dezinfekcionih sredstava.

Ugljevik info