UGLjEVIK: BROJNI PROJEKTI ZA OSTANAK STANOVNIKA U RURALNIM SREDINAMA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: BROJNI PROJEKTI ZA OSTANAK STANOVNIKA U RURALNIM SREDINAMA


Načelnik Ugljevika Vasilije Perić posjetio je danas mjesnu zajednicu Gornja Trnova u kojoj je završena izgradnja potpornog zida i odvodnih kanala za šta je iz budžeta izdvojeno 30.000 KM.
 
"Ovim radovima uspješno je sanirano klizište koje je ugrožavalo Dom kulture, spomen-obilježje Filipu Višnjiću i spomenik poginulim borcima odbrambenog rata", rekao je Perić novinarima.
 
On je istakao da su u Ugljeviku urađeni brojni infrastrukturni projekti značajni za zadržavanje stanovništva u ovoj sredini.
 
Perić je najavio izradu regulacionog plana za obližnju turističku destinaciju Novakova pećina i zahvalio Planinarskom udruženju iz Bijeljine za pronalaženje i definisanje staza za šetnju na ovoj lokaciji.
 
"Iz budžeta opštine izdvojićemo sredstva kako bi još više oživjeli ovu turističku destinaciju", obećao je Perić.
 
Novakova pećina nalazi se na vidikovcu iznad mjesta Donja Krćina i Gornja Trnova, na nadmorskoj visini od 386 metara, a ime je dobila prema narodnom vjerovanju da se na tom mjestu skrivao hajduk Starina Novak u doba otpora Turskom carstvu.
 
Predsjednik Mjesne zajednice Gornja Trnova Goran Stevanović rekao je novinarima da svi ovi projekti mnogo znače za kvalitetniji život mještana.
 
"Imamo sređeno vodosnabdijevanje i uređene asfaltne puteve, posebno nas raduje što ovo mjesto sa živopisnom prirodom privlači brojne izletnike iz okolnih mjesta", rekao je Stevanović.