PERIĆ: UZ SDS TRI DECENIJE STABILNOSTI I RAZVOJA UGLjEVIKA :: Semberija INFO ::

 

PERIĆ: UZ SDS TRI DECENIJE STABILNOSTI I RAZVOJA UGLjEVIKA


Od postanka Republike Srpske do danas, Srpska demokratska stranka čini vlast u opštini Ugljevik koja se zasniva na stabilnosti i razvoju, poručio je predsjednik ugljevičkog odbora ove stranke Vasilije Perić.
 
Pod okriljem SDS-a Ugljevik je prešao put od nerazvijene do jedne od najrazvijenijih lokalnih sredina, sa najvećim prosjekom plata u Srpskoj i dao  ogroman doprinos razvoju i opstanku Republike Srpske-rekao je Perić koji je aktuelni načelnik Ugljevika.
 
Perić je podsjetio da Srpskoj demokratskoj stranci nikada nije bilo lako, budući da je prolazila kroz velika i razna iskušenja od samog svog osnivanja pa do današnjeg dana, ali ono što je važno, jeste da je uvijek bila uz svoj narod.
 
Svi članovi i prijatelji SDS-a proteklih godina marljivo su radili za dobrobit građana naše Republike Srpske, a borba za svakog čovjeka i jeste naš cilj i smisao postojanja i rada-pojasnio je Perić.
 
Govoreći o ulozi SDS-a u Ugljeviku, Perić je izrazio zadovoljstvo, jer se u proteklom periodu, od tri decenije koliko čini vlast u ovoj opštini, mnogo radilo i prema njegovim riječima napredak je vidljiv na svakom koraku.
 
Uspjeli smo da završimo sve započete projekte, u svim seoskim sredinama izgrađeni su asfaltni putevi koje smo finansirali iz budžeta opštine, riješili smo pitanje vodosnabdijevanja. Vodili smo računa o razvnomjernom razvoju opštine, podsticali  poljoprivredu, i danas je Ugljevik pored uglja, poznat i po proizvodnji voća, kao najveći izvoznik šljive iz Srpske na evropsko tržište. Podsticali smo privredu, pa konstantno iz godine u godinu bilježimo rast zaposlenih i imamo najmanju stopu nezaposlenosti od 12 odsto-naveo je Perić dodavši da je SDS pobjednik svih proteklih izbora u Ugljeviku i najavio pobjedu na predstojećim lokalnim izborima.
 
Ne zaboravljujući 301 poginulog borca, pripadnika Vojske Republike Srpske iz ove opštine, Perić je rekao da je lokalna zajednica riješila stambena pitanja za porodice iz boračke populacije, kao i posao za djecu poginulih boraca, te da  stipendira učenike i studente iz ove kategorije.
 
Kao roditelj dvije kćerke, Perić kaže da je najvažnije da mladi ostanu u svom zavičaju, da stvaraju porodice i rađaju djecu u Ugljeviku koji podstiče pronatalitetne mjere.
 
Za svako novorođeno dijete opština uplaćuje do 700 KM, finansiramo patronažnu službu, smanjili smo cijenu boravka za djecu u vrtiću sa 130 KM na 95 KM, finansiramo vantjelesnu oplodnju bračnim parovima. Osnovci, srednjoškolci i predškolci imaju besplatne sezonske karte za bazene, besplatna je Škola sporta, plivanja, glume, fudbala i sve to radimo u okviru projekta „Opština za svoju mladost“ na koji smo posebno ponosni-rekao je Perić.
 

Ugljevik je, ističe Perić, prepoznatljiv po harmonici na kulturnoj mapi evrope.

Međunarodni festival „Dani harmonike“ koji se održavaju u Ugljeviku jedno je od prestižnih takmičenja u cijeloj evropi,  i tada budemo domaćini najboljim svjetskim umjetnicima, virtuozima na harmonici, takođe i tokom Međunarodnog festivala folklora koje organizujemo, Ugljevik ugosti goste sa svih kontinenata-dodao je Perić.
 
Lokalna zajednica otvorena je za saradnju svima koji rade za dobrobit građana.  Perić napominje da je Ugljevik u bratskim odnosima sa gradom Loznica, opštinom Beočin, te Kavadarcima iz Makedonije, slovenačkim Kidričevom i Presbaumom iz Austrije gdje živi brojna ugljevička dijaspora kojoj se posvećuje posebna pažnja.
 
Vasilije Perić čestitao je svim članovima Srpske demokratske stranke krsnu slavu Svete apostole Petra i Pavla-Petrovdan navodeći da u godini velikog jubileja, tri decenije od njenog postanka, svi treba da budu ponosni jer je ona začetnik Republike Srpske i Vojske Republike Srpske i ta odrednica je čini vječnom.

Blago onom ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi- završio je čestitiku Perić čuvenim Njegoševim stihovima.