UGLjEVIK: DODIJELjENO 10.800 KM PODSTICAJA ZA NABAVKU SADNICA I MUZNIH GRLA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: DODIJELjENO 10.800 KM PODSTICAJA ZA NABAVKU SADNICA I MUZNIH GRLA


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručio je danas rješenja poljoprivrednim proizvođačima o podsticaju za nabavku i formiranje novih zasada i nabavku novih muznih grla, u ukupnom iznosu od 10.800 KM, te najavio pomoć opštine u narednom periodu svim privrednicima koji su pretrpjeli štetu usljed epidemije virusa korona.

Perić je naglasio da je za nabavku novih zasada dodijeljeno 6.600 KM, dok je za muzna grla opština dala 4.200 KM.

"Za podizanje novih zasada opština Ugljevik je učestvovala sa 50 odsto sredstava, a za muzna grla sa 30 odsto od ukupne cijene", precizirao je Perić, podsjetivši da se ovaj podsticaj odnosi na proteklu godinu.

On je istakao da je u primjeni pravilnik o ostvarivanju podsticaja za razvoj poljoprivrede, kao i pravilnik iz oblasti privrede.

"Nadam se da ćemo obezbijediti sredstva za podsticaju i u ovoj godini, uprkos poteškoćama sa virusom korona", rekao je Perić.



Poljoprivrednik Stevan Vuković iz Zabrđa rekao je da mu podsticaj od 1.600 KM za sadnju 270 stabala lješnika znači, posebno jer je tek počeo da se bavi ovim poslom.

Za sadnju 273 oraha, na pet dunuma zemlje Ilija Tomić iz Maleševaca dobio je podsticaj od 500 KM.

Zahvalnost rukovodstvu opštine Ugljevik izrazio je Rusmir Tupković iz Janjara koji je dobio podsticaj za nabavku muznih grla.

"Uložio sam ukupno 3.000 KM, a opština Ugljevik mi je dodijelila 900 KM ili 30 odsto od ukupno uloženih sredstava koji će mi sigurno mnogo značiti", naveo je Tupković.

Opština Ugljevik